Globaali työympäristö on rikkaus

Ammattiylpeys yhdistää yli rajojen

Osaajapulan vaivatessa etenkin ohjelmointialaa, on asiantuntevan henkilöstön rekrytointi joskus ratkaistava menemällä rohkeasti yli rajojen. Me ratkaisimme osaajapulahaasteen perustamalla vuosi sitten toimiston Luoteis-Intiaan. Osa Suomen henkilöstöstä matkusti viime talvena paikan päälle tutustumaan intialaisin työtovereihin kehittämään yhteistyötä ja yhteisiä toimintamalleja.

Kansainvälinen kasvu alkoi rekrytoinnista

“Olemme yrityksen perustamisesta asti suhtautuneet myönteisesti kansainvälisyyteen. Palkkaamme ammattilaisia hyvin erilaisilla kansallisilla taustoilla myös Suomeen”, kertoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Petri Heino. 

Aluksi rekrytoimme ulkomaisia osaajia sosiaalisen median kautta. Ensimmäinen intialainen asiantuntijamme, Chandni Gandhi,  aloitti työt Suomessa kesäkuussa 2017. 

Hyvän kokemuksen rohkaisemana päätimme perustaa oman toimiston Vadodaraan Luoteis-Intiaan. Intian toimiston perustaminen on ollut nopein tapa vastata kovaan kysynnän kasvuun, sillä Suomessa on  Odoo-osaamista SAP- ja MS-teknologioihin verrattuna vielä vähän. Intian Vadodarassa on sen sijaan paljon Odoo-osaamista Myös belgialaistaustaisen Odoon Intian toimisto sijaitsee Vadodarassa lähellä  SprintIT:n toimistoa. 

Odoo image and text block

Ensimmäinen vuosipäivä 

Nyt vuoden päästä virallisista toimiston avajaisista Intiasssa työskentelee jo seitsemän kovaa Odoo-ammattilaista. Ja lisää on varmasti tulossa, sillä timanttiset ERP-osaajat ovat tervetulleita työskentelemään niin SprintIT:n Suomen kuin Intiankin toimistoon. Katso avoimet työpaikkamme tai lähetä avoin hakemus.

Kuvassa vasemmalta: Mital Vaghani, Bharat Chauhan, Viki Chavada, Rambhai Gandhi, Ramanbhai Prajati, Kalpesh Gajera, Sunny Dabgar, Kamlesh Vadhiya.

Kansainvälinen yhteistyö projekteissa on saumatonta

Suomeen pysyvästi muuttaneet intialaiset asiantuntijamme johtavat Suomesta lähteviä toimeksiantoja tiiviissä, päivittäisessä yhteistyössä Vadodaran toimiston henkilöstön kanssa. Muutaman kuukauden yhteiselon harjoittelun jälkeen osa henkilöstöstämme matkusti paikan päälle Intiaan tutustumaan uusiin työtovereihin ja sopimaan yhteisestä tavasta toimia.

Yksi mukana olleista kehittäjistä oli Sami Nurmisto,  pitkän linjan ICT-arkkitehti ja asiantuntija. Intia on Samille entuudestaan tuttu, mutta alue ja asiayhteys sen sijaan oli tuore. 

“On todella tärkeä tutustua kollegoihin henkilökohtaisesti. Vaikka olimmekin jo työskennelleet tovin yhteisissä projekteissa, opin konkreettisesti tuntemaan jokaisen asiantuntijan osaamisalueet ja vahvuudet”, Sami kertoo. 

Kulttuurierojakin on, mutta ne ovat Samin mukaan ylitettävissä hyvällä vuorovaikutuksella ja yhteistyöllä. Yhteistyötä helpottaa se, että ohjelmoijat suhtautuvat asioihin samansuuntaisesti missä päin maailmaa tahansa. Kirjoitetusta Python-koodista ja sen laadusta ollaan samalla lailla ylpeitä, oltiin sitten Suomessa tai Intiassa.

“Keskustelimme perusteellisesti myös projektinhallinnan ja viestinnän periaatteista. Toimintatapamme muuttuu vielä, kun Intian henkilöstö integroituu paremmin SprintIT:n tiimiin. Aiemmin he olivat meille aika etäisiä, mutta marraskuun vierailun jälkeen heistä tuli oikeita tiimin jäseniä”, Sami toteaa.


Kuva ylhäällä vasemmalla: SprintIT:n toimistolla pidettiin Suomi-Intia palavereita yhteisten työskentelytapojen kehittämisestä ja tehtiin etätöitä. 

Kuva ylhäällä oikealla: SprintIT:n perustajaosakas Marko Happonen, Odoon Damien Bouvy, Kush Gandhi ja Sami Nurmisto vierailulla Odoon Gujaratin toimistossa marraskuussa 2018.

Kuva alhaalla vasemmalla: Intialaisten vieraanvaraisuus oli aivan omaa luokkaansa. Kuvassa SprintIT:n Suomen toimistolla normaalisti työskentelevä Chandni Gandhi ja hänen sukulaisiaan. He tarjosivat muun muassa kotilounaan Suomesta tulleille vierailijoille.Sprintit Oy, Marko Happonen
heinäkuuta 2019 — 2106 katselukertaa Yrityskulttuuri