Konevalmistaja Snowek siirsi kaiken asiakas-, valmistaja- ja varastotiedon Odooseen.

Muuta ei tarvita.

 ERP-projekti tehtiin valmiiksi viidessä kuukaudessa.

Snowek suunnittelee uuden vuosituhannen katujen huoltoon soveltuvia koneita, jotka kestävät käyttöä ja ovat ominaisuuksiltaan sekä keveitä että ympäristömyötäisiä. Snowek siirsi Odoon kaiken asiakas-, valmistaja ja varastotiedon. Projekti tehtiin valmiiksi viidessä kuukaudessa SprintIT:n kanssa. 

Toimeksiannon tavoite

Tuotanto,  toimitusprosessi ja projektinhallinta haluttiin yhteen järjestelmään.

Snowekin liiketoiminta koostuu monista komponenteista,  joten ostot olivat myynnin lisäksi suuressa roolissa. Valmistuksen osalta tavoitteena oli varmistaa näkymä koko toimitusketjuun. Myös alihankkijoille haluttiin näkymät varastotietoihin. 


Aikataulu

Projekti aloitettiin kesällä  Proof of Concept (PoC) -työpajalla. PoCissa tarkistettiin, mitkä Odoon perusominaisuudet sopivat suoraan Snowekin tarpeisiin ja mitä tarvittiin lisää. Lomakauden jälkeen toteutettiin asiakastietojärjestelmä, lisättiin eri tavarantoimittajat sekä tuotteet ja tuotteiden valmistusprosessien tuki. Kesän lopulla järjestelmästä saatiin ulos tarjouksia sekä myyntiä että laskutusta. Testaus sekä lisäominaisuuksien tuontat sprintteinä vei aikaa viisi työkuukautta.


Suurin lisäarvo

SprintIT:n tapa tehdä projekteja tähtää asiakkaan investoinnin nopeaan takaisinmaksuaikaan.  Ensimmäinen sovellus saadaan käyttöön heti, kun asiakkaan on mahdollista toimittaa tarvittava data.Keskitetty tiedon hallinta tuo säästöjä ja helppoutta. Kun opettelee kerran käyttämään yhtä moduulia,  sama logiikka pysyy läpi linjan ja käyttäjä on aina kartalla siitä, miten ohjelmisto toimii. Koulutusta tarvitaan huomattavasti vähemmän kuin monissa muissa käyttöönotoissa. 

Haluttiin yksi helppokäyttöinen järjestelmä, joka hoitaa kaiken

Lumentuloa seuraa hiekoituksen tarve, jonka jälkeen taistellaan taas katupölyn kanssa. Snowekin innovaatioihin kuuluu korkeapaineinen pölynsidonta, joka on patentoitu ja palkittu ratkaisu. Sillä on myös EU:n katupölysertifikaatti.

Tuotteiden luotettavuus on Snowekilaisille ylpeyden aihe. Lumisen aamun koittaessa koneissa ei voi olla vikaa. Snowekin viiden hengen henkilöstö ostaa itse kaikki komponentit, joita tarvitaan koneiden rakentamiseen. Laaja alihankkijaverkosto vastaa valmistuksesta. Kyseessä on ketterä ja moderni toimintamalli, joka tarvitsee tuekseen vastaavan ohjelmistoratkaisun.

Kartoitin eri toiminnanohjauksen muotoja. Tuntui siltä, että Odoo oli valovuoden edellä muita. - Antti Nikkanen, Snowekin myyntijohtaja.

Manuaalinen tietojen naputtelu ei ole tätä päivää, eikä alati lisääntyvä komponenttidata pysy päässä. Snowek kasvaa 15 prosentin vauhtia. Yrityksen tuotteita viedään lähialueille, kuten muihin Pohjoismaihin sekä Saksaan että Ranskaan.

- Harvoin on käsissä sellainen järjestelmä, että sen käyttöön ei yrityksen sisällä juurikaan tarvitse kannustaa. Yrityksessämme pidetään itse asiassa ohjelmistosta niin paljon, että yksi työntekijä sanoi leikillään vaihtavansa pian aura-autot Odoon myyntiin. Meille ei tule montaa päällekkäistä järjestelmää. Yksi riittää ja se on Odoo.

Haluatko sinäkin tarpeitasi vastaavan toiminnanohjausjärjestelmän nopeasti?

Sprintit Oy
tammikuuta 2019 — 1188 views Asiakaskokemuksia Tukkukauppa