Odoo sertifioidut osaavat soveltaa Odoota monipuolisesti

SprintIT:llä jo 17 Odoo sertifioitua Odoo-asiantuntijaa

Riitta Saikkonen, Viki Chavada, Petri Riski ja Samu Tuomisto ovat SprintIT:n tuoreimmat Odoo 13 sertifikaatin haltijat. Odoo sertifiointitesti on vaativa kokonaisuus, jossa testataan kokelaan kykyä käytännössä hyödyntää kaikkia Odoon toiminnallisuuksia.

SprintIT:lle on tärkeää, että henkilökunta pitää ammattitaitoaan yllä ja suorittaa sertifikaatin.  Kaikkinensa SprintIT:n henkilöstöstä jo 17 on suorittanut Odoo- serfitikaatin ja he saavat käyttää Certified Odoo Professional -titteliä. 

SprintIT:llä työskentelee jo lähes neljäkymmentä ERP ammattilaista. Tutustu meihin täällä. Odoo sertifioidut tunnistat ruusukkeesta.

Odoo image and text block

Riitta Saikkonen, tuore Odoo ERP-konsultti

Riitta Saikkonen on yksi SprintIT:n tuoreimmista ERP-konsulteista. Riitta on työskennellyt erilaisten ERP-järjestelmien parissa muutaman vuosikymmenen ajan, mutta Odoo oli hänelle uusi tuttavuus.

Parhaiten työhön perehtyy, kun upottaa kädet syvälle saveen. Riitan ensimmäisiä Odoo-käyttöönottoprojekteja oli Cobellon verkkokaupan pystyttäminen. Riitta olikin tehtäväänsä hyvin perehtynyt, sillä hän sai tuoreen Odoo 13 sertifikaatin taskuunsa projektin ollessa hektisimmmillään.

“Ensi töikseni tullessani SprintIT:lle perehdyin systemaattisesti Odoon ominaisuuksiin. Katsoin ja sisäistin kaikki Odoon omat opetusmateriaalit. Materiaalia on runsaasti ja se on kaikille tarjolla ilmaiseksi. Koska SprintIT käyttää luonnollisesti Odoota omassa toiminnassaan, pääsin nopeasti sisään Odoon käytännön filosofiaan. Lopulta sertifikaatin suorittaminen olikin melko helppoa”, kertoo Riitta.


Odoo image and text block

Kokenut konkarikin hyötyy Odoo-sertifikaatin suorittamisesta

Petri Riski on Riitan tavoin kokenut pitkän linjan ERP-konsultti. Petrin intohimona on löytää asiakasyrityksiä parhaiten palvelevat ratkaisut Odoosta. 

Odoon vahvuus on, että kaikki tieto voidaan käsitellä yhdessä järjestelmässä. Tällöin tieto on aina ajan tasalla ja kaikkien saatavilla.  Koska Odoolla voi hoitaa lähes kaikki yrityksen prosessit, on hyvän konsultin pidettävä itsensä jatkuvasti ajan tasalla uusista ominaisuuksista. Petri tunteekin Odoon mahdollisuudet melkein kuin omat taskunsa ja nyt siitä on todisteena virallinen Certified Odoo Professional -titteli.

Odoo image and text block

Viki Chavda, Odoo sertifioitu koodari

Yli neljännes SprintT henkilöstöstä työskentelee puhtaasti Odoo kehityksen parissa. Yksi heistä on tuoreen Odoo-sertifikaatin haltija Viki Chavda. 

Viki, kuten kaikki Odoo-koodarit, työskentelevät niin kutsutusti Odoon konepellin alla. Myös käyttäjäkokemuksen ymmärtäminen on tärkeää kehittäjille. “Mitä parempi ymmärrys koodarilla on loppukäyttäjän käyttökokemuksesta, sitä helpompaa tuotteen kehitys ja räätälöinti on”, sanoo Viki.

Koodarin työ vaatii pikkutarkkaa Odoo-osaamista. Jokaisen moduulin yksityiskohdat on tunnettava perin pohjin. Vaatimus kaikkien yksityiskohtien tuntemisesta johtaa siihen, että kukin kehittäjä usein erikoistuu tiettyihin valittuihin moduuleihin ja niiden tuntemiseen perin pohjin. “Ei riitä, että tuntee Odoon, on osattava eri versioiden erityispiirteet”, toteaa Viki Odoo-koodarin työn vaativuudesta.


Odoo image and text block

Sertifioitu asiantuntija hankintapäätösten tukena

Samu Tuomisto on tehnyt hankintapäätöksiä yritysten tietohallinnossa sekä toiminut järjestelmien toimittajana. Hän tietää, että toiminnanohjausjärjestelmän valinta ei ole tilaajan kannalta helppo tehtävä. 

Toiminnanohjausjärjestelmän myynti on asiantuntijapalvelun tarjoamista. 

”Tärkeintä on löytää yhteisymmärrys  asiakkaan ERP-hankinnan tarpeiden laajuudesta, tavoitteista, kustannuksista ja aikatauluista. Pyrin löytämään asiakkaan  tarpeisiin parhaiten soveltuvan Odoo-ratkaisun. Odoon monipuolinen ymmärrys on tässä työssä välttämätöntä,  ja Odoo-sertifikaatti on objektiivinen osoitus osaamisesta," Samu toteaa.

Haluatko selvittää, miten Odoo sopii  yrityksellesi?  

Ole yhteydessä rautaisiin ammattilaisiimme! 

Sprintit Oy, Johanna Kolehmainen
syyskuuta 2020 — 911 katselukertaa