Odoo 13 on nyt viisi kertaa edeltäjäänsä nopeampi

Satoja uusia työtä tehostavia ja helpottavia ominaisuuksia lanseerattiin Odoo Experiencessä

Uusin versio Odoosta - Odoo13 on julkaistu!  Ehkä hienoin edistysaskel on entisestään parantunut nopeus. Nopeuden lisäksi Odoo 13:ssa julkaistiin satoja isoja ja pieniä työtä tehostavia ja asiakaspalvelua parantavia ominaisuuksia.

Odoota kehitetään asiakkaille ja pääsääntöisesti asiakaspalautteen pohjalta. Ehdotukset, jotka läpäisevät Odoon kriteerit viedään eteenpäin kehittäjille.

kehitykseen pääsyn kriteereitä ovat:

  1. Ehdotus tekee Odoosta helpomman käyttää 

  2. Parantaa jo olemassa olevaa tuotetta 

  3. Parantaa ja helpottaa uutta käyttäjää ottamaan Odoon käyttöön

  4. Kiinnostaa useita käyttäjiä 

  5. kehittäminen on vaivan väärtti 

Valtaosa asiakasehdotuksista läpäisee kriteetit, sillä asiakkaiden kehitystoiveista jopa 60% päätyy seuraavaan versioon.

Osan kehitysideoista Odoo keksii itse. Se on luonnollista, sillä kiihtyvää vauhtia kasvavan yrityksen on pystyttävä toimimaan erittäin virtaviivaisesti ja tehokkaasti. Muun muassa muassa itseräätälöitävä palkkausmalli, perehdytysprosessi ja eLearning -alusta ovat  saaneet alkunsa Odoon omien toimintojen tehostamisen tarpeesta.

Brändin tunnettuus on Odoon strategian ytimessä. Mitä enemmän käyttäjiä, partnereita ja kehittäjiä ekosysteemissä on, sitä paremmaksi tuote kehittyy. Niinpä Odoo 13:een kehitettiin paljon uusia markkinointia ja myyntisykliä automatisoivia ja tehostavia toiminnallisuuksia.

Joskus ideat saavat alkunsa yrityksen toimitusjohtajan Fabien Pinckaersin arjesta, kuten silloin kun Pinckaersin talon lämminvesivaraaja hajosi kriittisellä hetkellä. Huoltomies kävi paikan päällä monta kertaa, eikä tilanne korjautunut sittenkään. Tapahtumaketjusta sai alkunsa Field Services -moduuli, joka tehostaa kentällä työskentelevien henkilöiden työtä. Pinckaers innostui ideastaan niin paljon, että osallistui itsekin toiminnallisuuksien koodaamiseen. 

Odoo 13 on jälleen kerran pullollaan mahtavia työtä tehostavia toimintoja, jotka esiteltiin  lanseeraustapahtuman key note -puheenvuorossa. Pikaisen katsauksen uuteen versioon saat myös jatkamalla lukemista:

Markkinointi vaatii modernit myynnin järjestelmiin integroidut työvälineet

Odoo panosti viime vuonna brändinsä globaaliin näkyvyyteen 10 miljoonaa euroa. Se ehkä selittää, miksi markkinointi on niin lähellä Odoon perustajan, toimitus ja-markkinointijohtaja Fabien Pinckaersin sydäntä. Pinckaers aloitti uuden version lanseeraustilaisuuden esittelemällä Odoon uusia markkinoinnin työkaluja. On harvinaista, että ERP-toimittajat sivuavat tätä aihetta. 

Tässä piileekin Odoon ylivertaisuus. Sillä voi hallinnoida lähes kaikkia yrityksen pyörittämiseen liittyviä asioita yhdessä paikassa. Markkinointityökalujen ja  ERPin yhdistämisen nerokkuus piilee siinä, että asiakkuutta voidaan hoitaa ja mitata yhdessä järjestelmässä  ensimmäisestä yhteydenotosta läpi koko asiakaspolun.

Nykyaikaisessa markkinoinnissa ja myynnissä onnistuakseen on hallittava mieletön määrä jatkuvasti esiin putkahtavia uusia kanavia ja konsepteja.  Näiden asioiden taklaamiseksi  Odoo13:ssa on entistä ehommat markkinointityökalut. Verkkosivujen ja verkkokaupan julkaisun ja ylläpidon lisäksi Odoolla voi muun muassa hallinnoida yhdestä näkymästä some-tilejä,  generoida ja hoitaa liidejä sekä automatisoida uutiskirje- ja  tekstiviestimarkkinointia sekä push-notifikaatteja.  

Katso video:
Manage your digital campaigns with Odoo (29 minuuttia, esitys alkaa kohdassa 1:58)

Field Service -moduulin idea syntyi hajonneesta lämmityskattilasta

Ideat Odoon uusiin toiminnallisuuksien ja moduulien kehittämiseen syntyy usein arkisissa tilanteissa.  Näin sai alkunsa Field Services -moduli. Pinckaers innostui asiasta niin paljon, että osallistui itsekin toiminnallisuuksien koodaamiseen. 

Field Servicellä kalenteroit ja suunnittelet  huoltomiesten työkeikkojen logistiikan tehokkaaksi. Sovellus neuvoo parhaimmat ajoreitit kohteeseen.  Huoltomies voi ylläpitää työtuntikirjaa mobiilisovelluksella, josta menee suoraan tieto laskutukseen. Varaosien tilauslomakkeet sekä tuotteiden kuvaukset ja  asennusohjeet ovat Odoossa aina käden ulottuvilla. Huoltotyön valmistuttua työntekijä hyväksyttää tarvittaessa tehdyn työn asiakkaalla, jolloin laskutus hoituu eteenpäin automaattisesti. 

Katso lisää videolta. (25 minuuttia)

Manage your onsite interventions with Field Service


Rental - vuokraustoiminnan hallinnointi helpoksi

Odoo 13 tarjoaa myös erilaisille vuokraamoille helpon työkalun vuokrattavien tuotteiden hallintaan. Sovellus näyttää vapaana olevien tuotteiden lukumäärän tarvittaessa sarjanumerotasolla ja optimoi vuokra-aikojen kustannuksia.  Visuaalinen kalenterinäkymä auttaa hahmottamaan kokonaiskuvaa. Sähköiset allekirjoitukset toimivat luonnollisesti myös vuokraustoiminnoissa. Monipuolisten raporttien ansiosta tuotteiden vuokrahinnat on muokattavissa kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Katso lisää videolta. (47 minuuttia)

New App - Rental 


Varaston- ja tuotannonhallintaa  viilattu entistä paremmaksi

Tuotteiden valmistus ja varastointi on ollut Odoon ytimessä jo pitkään. Näihinkin toimintoihin on tuotu paljon pieniä uusia yksityiskohtia. Ohjelmisto on aina sitä hyödyllisempi, mitä tarkemmin se ottaa pienetkin yksityiskohdat huomioon. Odoo 13 Manufacturing ja Inventory -moduulissa on nyt parannettu master-näkymä tuotannonohjaukseen. Uudessa versiossa työohjeet on mahdollista jakaa helposti päivitettävässä Google Sheets - muodossa. Muun muassa kemian- ja elintarviketeollisuudelle myös raaka-aineiden käytön joustavuus työn suunnittelussa saattaa olla hyvinkin kätevä lisäomaisuus. 

Katso täältä muutamia Odoo Experiencen esityksiä liittyen tuotannon- ja  varastonhallintaan.

Advanced Manufacturing Planning (26 minuuttia)

What's New in Odoo 13 Inventory? (18 minuuttia)

MRP Finite Capacity Planning and Scheduling with FrePPLe (20 minuuttia)


Rekrytointi- ja  suosittelutyökalusta apua työntekijäpulaan

Odoo kasvaa hurjaa vauhtia. He ennustavat, että  viiden vuoden päästä Odoon parissa työskentelee 100 000 henkilöä globaalisti. Hurjassa kasvuvauhdissa kehityskelpoisten timanttisten asiantuntijoiden löytäminen on haastavaa. Niinpä Odoo13:een kehitettiin työntekijöiden suosittelutyökalu, jolla kerätään henkilökunnan vinkit potentiaalisista työntekijäehdokkaista. Palkkaukseen johtaneesta vinkistä saa luonnollisesti palkkion.

Mielenkiintoinen yksityiskohta oli “itseräätälöitävä” palkkausmalli. Ehkäpä suomalaiset yritykset voisivat ottaa tästä oppia. Systeemi tuntuu tasa-arvoiselta ja joustavalta. Eri työntekijäryhmille määritellään “palkkavuosibudjetti”. Työntekijä saa itse päättää missä muodossa palkkansa ottaa: puhtaasti riihikuivana rahana vai ehkä tietynlaisella työsuhdeautolla tietyillä herkuilla. Tai, jos henkilö arvostaa vapaa-aikaa, hän voi valita itselleen ylimääräisiä lomapäiviä, jolloin luonnollisesti rahapalkka jää pienemmäksi. Sovellus, jolla työntekijä voi itse vertailla ja laskea eri vaihtoehtojen vaikutuksia, on vähentänyt radikaalisti henkilöstöosaston tulevia kyselyitä ja vaihtoehtojen vatvomista ennen sopimuksen allekirjoittamista.


eLearning -alusta perehdyttäjälle ja koulutusyrittäjälle

Nopeasti kasvavalle yritykselle on tärkeä onnistua uusien työntekijöiden perehdyttämisessä. Siksi Odoo on panostanut eLearning -alustaan. Ohjelmisto on mitä ilmeisemmin toimiva, sillä Odoo on onnistunut puolittamaan uuden henkilöstön sisäänajoon käytettävän ajan.  eLearning alusta soveltuu yhtä hyvin henkilöstön perehdytyskoulutukseen kuin koulutuspalveluita tarjoaville  yrityksille. 

Odoo Academyn sivuilla voit opiskella Odoon käyttöä ja samalla tutustua eLearning-alustan toimivuuteen:  Odoo Academy


Odoo kirjanpito uudelle tasolle

Odoon taloushallinnon sovellukset vastaavat nyt myös tilitoimistojen tarpeisiin mm. aiempaa selkeämmillä päiväkirjanäkymillä, tositteet näkyvät aina valitun kirjanpitorivin yhteydessä, laskut voi täsmäyttää suoraan reskontranäkymästä, ja konsernin tuloksen konsolidointi onnistuu ilman Exceliä.

Kirjanpitoon ja taloushallintoon on laitettu kovasti paukkuja tässä versiossa. Uusia ominaisuuksia on hengästyttävä paljon, reilusti yli 100!  SprintIT:n kehittämän, suomalaisten kirjanpitovaatimusten täyttävän,  taha-paketin päivitys Odoo 13:een on jo työn alla ja olemme valmiita toimittamaan Odoo 13:a Suomeen lokalisoidulla taloushallinnolla vuoden 2020 alkupuolella.


Jatkuvat päivitykset Odoo online-asiakkaille. Enterprise-asiakkaille kerran vuodessa

Odoo siirtyy versioiden päivitysrutiineissa uuteen aikakauteen. Odoo online -asiakkaat, eli asiakkaat jotka käyttävät Odoon standardoitua “out-of-a-box” SaaS-ohjelmistoa saavat jatkossa kerran viikossa uusia päivityksiä Odooseensa.

Omalta serveriltään, mahdollisesti räätälöintejä sisältävät, enterprise-lisensseillä operoivat asiakkaat saavat päivitykset jatkossakin kerran vuodessa. Tämä kuulostaa järkevältä. Päivitysten viikottain julkaiseminen standardiversioon mahdollistaa virheiden nopean korjaamisen. Mikä taas varmistaa sen, että kerran vuodessa julkaistava iso enterprise-päivitys on suuremmalla todennäköisyydellä täysin valmis ja ehjä julkaisun hetkellä.

Jos  olet kiinnostunut päivityksestä, ole hyvissä ajoin yhteydessä toimittajaasi.

Ota yhteyttä!

Lue myös nämä