Case Snowek

Snowek luottaa Odoon säällä kuin säällä

Snowek on vuonna 2011 perustettu alan johtavan suunnittelijan Jaakko Happosen toimesta. Yritys suunnittelee uuden vuosituhannen katujen huoltoon soveltuvia koneita, jotka kestävät käyttöä ja ovat rakenteeltaan, ominaisuuksiltaan sekä keveitä että ympäristömyötäisiä.


Pohjoismaissa lumiosaaminen on korkealla tasolla, ja Suomi on yksi maailman johtavista maista lumensiirtolaitteiden suunnittelussa ja tuotannossa. Kehityksen tarpeen Happonen näki suunnitellessaan laitteita muille valmistajille, jolloin hän ei saanut innovaatiota vietyä eheästi läpi. Siksi oman yrityksen perustaminen oli ajankohtaista.
Lumi on arvaamaton liiketoiminnan alue, valistaa puolestaan myyntijohtaja Antti Nikkanen.

Lumea seuraa hiekka
Lumentuloa seuraa usein hiekoituksen tarve, ja joka kevät taistellaan katupölyn kanssa. Snowek kuuntelee kaupunkeja ja kuntia herkällä korvalla reagoiden palautteeseen. Näin on syntynyt katupölyä keräävä vedetön ratkaisu, joka on hyvin kustannustehokas – ja tehokas. Sillä on myös EU:n katupölysertifikaatti. Snowekin innovaatio, korkeapaineinen pölynsidonta on patentoitu ja palkittu tuote.

Laatua kadulle
Tuotteiden luotettavuus on Snowekilaisille ylpeyden aihe.
Ei voi olla niin, että lumisen aamun vihdoin koittaessa koneissa olisi jotain vikaa tai koko ajan korjattavaa. Viiden hengen henkilöstön voimin yritys ostaa kaikki komponentit, joita tarvitaan rakentamiseen. Laaja alihankkijaverkosto vastaa valmistuksesta. Kyseessä on ketterä ja moderni toimintamalli. Vientiä ja kysyntää yrityksellä on muihin Pohjoismaihin, lähialueille sekä Ranskan ja Saksaan.

Odoo oli meille ihan selkeä valinta, piti vain löytää oikea IT-hankkeen toimittaja, kertoo myyntijohtaja Antti Nikkola.

Snowek päätyi yhteistyöhön SprintIT:n kanssa, sillä m anuaalinen tietojen naputtelu ei ollut enää tätä päivää, eikä komponenttidata ei enää pysy päässä tuotevalikoiman laajetessa, toteaa noin 15 prosentin vuosikasvua tekevän yrityksen ylpeä myyntijohtaja.

Odoo on valovuoden edellä

Snowek sai tarvitsemansa systeemin SprintIT:ltä, mutta hän myös muistuttaa siitä, että toimialaosaaminen on tärkeää, ja sitä pitää jatkuvasti kehittää. Koneen rakentamisen ymmärrys onkin ottanut projektin aikana aimo harppauksen. Varteenotettavia vaihtoehtoja Nikkanen ei etsimälläkään löytänyt.

Kartoitin eri toiminnanohjauksen muotoja, mutta tuntui siltä, että Odoo oli valovuoden edellä muista järjestelmistä, Nikkanen toteaa.

Hänen mukaansa on myös parasta se, että tarvitessaan lisämoduuleja Odoon yritys löytää varmasti puuttuvan appin tämän maailman suurimman business appin kirjastosta siten, että se on täydellisesti integroituva ja erittäin edullinen. Odoon kehuminen ei ota loppuakseen:
Harvoin on käsissä sellainen järjestelmä, että sen käyttöön ei juurikaan tarvitse kannustaa. Yrityksessämme pidetään ohjelmistosta niin paljon, että yksi työntekijä sanoi leikillään haluavansa Odoo-toimittajaksi. Pian koko Snowekin toiminta on samassa järjestelmässä. Sen tiedän, ettei meille tule montaa päällekkäistä järjestelmää.

Yksi riittää ja se on Odoo.

Case Snowek

Maa: Suomi

Toimiala: Metalliteollisuus, konesuunittelu

Odoo Apps: CRM, myynti, osto, valmistus, varasto, inventaario

Kumppani: SprintIT 

Käyttäjiä: 5 

Odoon tuomat asiakashyödyt

Keskitetty tiedon hallinta

Investoinnin nopea takaisinmaksuaika

Nopea mahdollisuus ottaa käyttöön ensimmäiset sovellukset ennen kuin koko projekti on valmis.

Kustannussäästö siitä, että kaikki järjestelmätarpeet saadaan yhdestä ohjelmistoperheestä.

Ota yhteyttä