Oletko valmis,  kun EU:n verkkolaskulaki astuu voimaan  ?

Sähköinen laskutus pitää rahavirrat liikkeellä 

  - ja  vapauttaa henkilökuntasi rutiinitöistä

Eroon rutiinitöistä

Laskutus on olennainen osa kaikkea liiketoimintaa. Ellei talosta lähde laskuja, ei sisään tule rahaa. Siksi tehokas laskutusprosessi on kaikkien yritysten elinehto.

Toisaalta kukaan ei pidä rutiinitöistä. Jos yrityksessäsi laskut vielä tulostetaan, kuoritetaan ja kuljetetaan käsin postilaatikkoon postin kuljetettavaksi, kaipaa yrityksesi laskutusjärjestelmä päivittämistä. Sähköisen laskutusjärjestelmän käyttöönotto tuo sinulle etuja, olipa laskujesi määrä kymmenen tai kymmenentuhatta laskua kuukaudessa.

Huhtikuusta 2020 alkaen EU:n laki velvoittaa B2B-kauppaa käyviä yrityksiä käyttämään verkkolaskuja.


Laskujen lähettäminen

Sähköisen laskutuksen sovellukset ovat kaikenkokoisten yritysten ulottuvilla eikä sähköisen laskutuksen käyttöönotto ei ole enää iso IT-projekti. 

Rekisteröit vain sähköiseen laskutukseen soveltuvan ohjelmiston käyttöön, teet laskun, painat nappia, ja laskusi lähtee vastaanottajalle.

Helposti, vaivattomasti, ja käsin koskematta.


Laskujen vastaanottaminen

Sähköisten laskujen vastaanotto on lähes yhtä helppoa kuin niiden lähettäminen. 

Lähetä  laskuttajillesi sähköinen osoitteesi, johon vastaanotat laskuja. Tämän jälkeen sähköisen laskutuksen ohjelmisto lukee laskut suoraan verkosta. Jos sinulle riittää laskujen lukeminen maksamista varten, ja tilitoimistosi hoitaa laskujen tiliöinnin, et tarvitse muuta. 

Mikäli haluat ohjelmistosi hoitavan automaattisesti myös laskujen tiliöinnin, vaatii se pieniä lisämäärityksiä ohjelmistoon. Kokonaan sähköistetyssä taloushallinnossa ohjelmisto myös tiliöi laskut suoraan kirjanpitoon, jolloin et joudu maksamaan tilitoimistolle tästäkään palvelusta.


Sähköinen laskutus Odoossa

SprintIT Odoo tarjoaa valmiit sähköisen laskutuksen rajapinnat sisään ja ulos. Käyttöönotto tapahtuu tunnissa, jonka jälkeen järjestelmä on valmis lähettämään ja vastaanottamaan sähköisiä laskuja.


Kysy lisää taloushallinnon asiantuntijoiltamme!

  NOPEUS
Saatavasi kotiutuvat nopeammin lyhyelläkin maksuajalla, kun laskun toimitus perille ei vie useita päiviä. Laskusi ei huku postin jakelussa.

  EDULLISUUS
Ostolaskuissa et maksa laskutuslisiä.  Myyntilaskuissa säästät printtauksesta ja postituksesta aiheutuvat kulut.

  TIETOTURVALLISUUS
Huijarit eivät pääse käsiksi e-laskuihin, toisin kuin paperi- ja sähköpostilaskuihin.

  LÄPINÄKYVYYS
ja kokonaiskuva: saat raportit, seurannan ja tiliöinnit sähköiseksi. Myös hyväksynnät onnistuvat sähköisesti, jopa mobiilisti. Käsittelystä jää jälki ja arkistointi helpottuu.

  SELKEYS KANSAINVÄLISESSÄ KAUPASSA
EU-kauppa selkiytyy, kun tietokentät yhtenäistetään koko EU-alueella. EU:n verkkolaskulaki astuu voimaan huhtikuussa 2020.

  YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS
Verkkolaskussa ei kuluteta eikä kuljeteta paperia.


Näin lähetät ja vastaanotat verkkolaskun Odoossa

Katso tästä

EU:n verkkolaskulaki astui voimaan 1.4.2020

Huhtikuusta 2020 alkaen yrityksillä on oikeus saada toiselta yritykseltä lasku sähköisessä muodossa nk. verkkolaskuna.  Laskun tulee myös sisältää tiettyjä pakollisia laskutustietoja, joita Suomen laki ei ole aiemmin vaatinut. Laki koskettaa kaikkia  yli 10.000 euron liikevaihdon yrityksiä jotka myyvät tuotteita tai palveluita toisille yrityksille (B2B).

Lain nojalla yrityksellä on oikeus jättää  laskut maksamatta, jos toimittajayritys ei lähetä laskua sähköisessä muodossa (verkkolaskuna). Suuret yritykset tulevat vaatimaan kaikilta toimittajiltaan verkkolaskuja uusimmissa verkkolaskuformaateissa. 

Jos yritys ei pysty toimittamaan verkkolaskuja asiakkailleen, voi myyntisaatavien kotiuttaminen hankaloitua tai viivästyä.  

Vastaako teidän yrityksen ohjelmistot ja toiminnanohjaus uusimpia verkkolaskuformaatteja. Tarvitsetko apua päivittämisessä?


Ota yhteyttä!