Tukkukaupan ERP parantaa
kilpailukykyä tehokkaasti

 

Ota yhteyttä, kerromme miten!

Tukkukaupan ERP sinulle, jonka tehtävänä on kehittää tukkukaupan kilpailukykyä

Odoon avulla johdat tukkukauppaasi tiedolla, joka on aina ajan tasalla

Mahdollistaako käytössäsi olevat järjestelmät tukkukauppasi tehtävien automatisoinnin ja liiketoiminnan  johtamisen tiedolla? Tukevatko ohjelmistosi kilpailukykyisen asiakaspalvelun kehittämistä? 

Jos järjestelmistä saatava data ei ole oikeiden ihmisten käytettävissä tai data on vanhentunutta on hyvän asiakaskokemuksen luominen haastavaa.

Monipuolinen ja kattavat tuotetiedot sisältävä verkkokauppa parantaa tukkukauppiaan kilpailukykyä. Hyvän tukkuverkkokaupan tunnistaa alansa laajimmasta valikoimasta ja tarkoista saatavuustiedoista. Jotta kauppasi tuotetiedot pysyvät ajan tasalla, tuotetietojen hallinnan on oltava yksinkertaista ja suoraan yhteydessä verkkokauppasi. Odoo toiminnanohjausjärjestelmässä ylläpidät tuotetietoja ja varastosaldoja toiminnanohjausjärjestelmässä, josta julkaiset tiedot  suoraan verkkokauppaan. Kätevästi, automaattisesti ja virheettä.

Odoo ERP-ratkaisuilla tukkukaupan organisaatiot ottavat kopin myös asiakastietojen hallinnasta, asiakaskohtaisesta hinnoittelusta ja oston ohjauksesta. Tuotteita on aina varastossa täsmälleen oikea määrä ja saatavuustietoon voi luottaa. Laskutus hoituu heti toimituksen lähdettyä pihasta ja pääoman kierto nopeutuu. Käyttöönotto on helppoa ja perusprosessit saadaan nopeasti käyttöön.

 Tukkukaupan isoilla volyymeilla ja pienillä katteilla toimiessa on tärkeää siirtää mahdollisimman suuri osa papereista sähköiseksi ja  automatisoida kaikki mahdolliset rutiinityöt.

OSTON JA HINNOITTELUN AUTOMATISOINTI

- Asiakascase


Asiakkaallamme oli erittäin laaja tuotevalikoima ja useita eri asiakasryhmiä. Hintoja ylläpidettiin jokaiselle asiakasryhmälle omassa excelissään. Perustarve oli kaikilla ryhmillä sama: katteen laskeminen standardikustannusten päälle. Esitimme ratkaisumallin missä kaikki hinnastot lasketaan automaattisesti parametroitavilla säännöillä, jolloin käsityöstä eri hinnastojen ylläpidossa päästiin kokonaan eroon.

Myös osto oli varsin manuaalista toimintaa. Kun hylly oli tyhjä, tavaraa tilattiin lisää. Käsityötä oli niin  varaston seurannassa kuin ostotilausten tekemisessä toimittajille. Uudessa ratkaisussa järjestelmä seuraa varastotapahtumia reaaliaikaisesti myynnin tahdissa huomioiden myymälän kautta tapahtuvan myynnin ja sähköiset tilaukset. Tilauspisteen alittuessa ehdotukset ostotilauksista muodostuvat automaattisesti, ja hyväksynnän jälkeen järjestelmä lähettää ne suoraan sähköisenä toimittajalle. 

Järjestelmän takaisinmaksuaika oli muutamia kuukausia pelkän käsityön vähentymisen myötä. Lisäksi ajantasainen raportointi mahdollistaa liiketoiminnan jatkuvan kehittämisen, kun osataan keskittyä niihin tuoteryhmiin, joissa volyymi ja kate ovat kohdallaan. 

Tukkukaupan kilpailukyvyn parantamista palveleva Odoo ERP-ohjelmisto

Spraytec paransi asiakaspalveluaan Odoon avulla


– Asiakaspalvelu ja asiakastyytyväisyys ovat meille elintärkeitä asioita. Odoon kanssa olemme pystyneet parantamaan asiakaspalveluamme huomattavasti. Asiakkaamme pääsevät kirjautumaan suoraan tietokantaamme, tekemään tilauksia ja seuraamaan niiden etenemistä. Alallemme on tyypillistä, että erilaisia tarvikkeita ja tuotenimikkeitä on tuhansia. Se, että sinulla on tietokanta tukenasi, helpottaa huomattavasti tarvikkeen tilaamista." Petrik Eklund, Spraytecin toimitusjohtaja.

 

 
 

Yli 30 tukkukauppaa luottaa SprintIT:n avoimen lähdekoodin ERP-ratkaisuihin

SprintIT on toimittanut toiminnanohjausjärjestelmän jo yli 30  tukkukaupan yritykselle. Tutustu referensseihimme alla olevasta linkistä 

                                   

Asiakaskokemus tukkukaupan kehittämisen ajurina

Lue blogistamme, mitkä ovat tukkukaupan kehittämisen trendit juuri nyt. Artikkeliin pääset painamalla alla olevaa linkkiä.


Haluatko varmistaa tukkukauppasi kilpailukyvyn tulevaisuudessa?

Tehdään yhdessä suunnitelma, jolla saadaan nopeasti tuloksia.