Valmistava teollisuus


Tehokkuutta valmistavan teollisuuden prosesseihin Odoon avulla. Haluatko parantaa kustannustehokkuuttasi?

Ota yhteyttä

Valmistavan teollisuuden prosessit kustannustehokkaiksi Odoo toiminnanohjauksen avulla

Olipa tuotantosi vakiotuotteiden valmistamista tai jokaiselle asiakkaalle erikseen räätälöitäviä uniikkeja tuotteita, on tuotannon kustannusten optimointi äärimmäisen tärkeää. Kyky laskea tuotteen kustannukset tuotannon eri vaiheissa on kriittistä. Haluat tietää, miten tuotteen arvo nousee valmistusprosessin eri vaiheissa. Sinun on tärkeää tietää, mikä on varastosi arvo. Haluat myös olla selvillä, mitkä asiakkaat tai markkina-alueet ovat yrityksellesi kannattavimpia.

Valmistavassa teollisuudessa ERPin on siis taivuttava moneen. Pelkkä tuotannonohjaus ei kuitenkaan usein riitä järjestelmää valittaessa. Asiakaspalvelu, kokoonpano ja tuotteen asentaminen saatetaan myydä palveluna. Haluat, että ERP-järjestelmäsi mukautuu myös tämänkaltaisten palveluiden tarjontaan.  

Raaka-aineiden hankinnantuotannonohjauksenvaraston hallinnan, markkinoinnin ja myynnin sekä asiakastoimitusten on sujuttava jouhevasti. Lisäksi toiminnanohjausjärjestelmän on tuotettava raportit kaikesta toiminnasta.

Tutustu tarkemmin Odooseen

Tutustu Odoon seuraaviin ominaisuuksiin:

Hankinta    Tuotannonohjaus    Varastonhallinta

Odoo tukee Tamturbon kunnianhimoisia kasvutavoitteita

“Kun asiakkaan tilaus valmistuu, meillä on kaikki kyseiseen valmistukseen liittyvä tieto Odoossa. Käytetyt komponentit ja niiden sarjanumerot, yksittäisen tuotteen valmistukseen kulunut aika ja valmistuksen kustannukset.”

“Se, että kaikki tieto on läpinäkyvästi saatavilla, on merkittävä Odoon etu. Kaikki tieto, mitä arjessa tarvitaan, on helposti saatavilla Odoosta”, toteaa Marja-Leena Niemenmaa, Tamturbon talousjohtaja.

“Meille on tärkeää, että järjestelmä skaalautuu mukanamme ja voimme yhdellä alustalla toteuttaa monenlaisia ratkaisuja. Tämän ansiosta säästämme tulevaisuudessa integraatio- ja lisenssikuluissa. Kun kaikki on yhdessä järjestelmässä, on vähemmän rajapintoja ja järjestelmiä ylläpidettäväksi.” 

Tamturbo käyttää Odoota tuotannon ohjaukseen, materiaalivirtojen hallinnointiin sekä varaston ja talouden hallintaan. Tamturbolle tärkeintä Odoon valinnassa oli läpinäkyvyys toimintaan, ketterä kehitettävyys ja kilpailukykyinen hinnoittelu. 

Lue lisää Tamturbon Odoo-projektista


Käyttäjäystävällinen ERP kaikkiin teollisen tuotannon vaiheisiin

Teollisessa valmistuksessa toiminnanohjausjärjestelmää käyttää niin kokoonpanolinjaston työntekijät, kuljetusjärjesteliijät kuin talousjohtajakin. Uutta järjestelmää hankittaessa on hyvä varmistaa, että käyttöönotto on sujuvaa ja käyttö jokapäiväisen  työn tohinassa on helppoa ja intuitiivista. 

Odoo on kuuluisa helposta käyttöliittymästään ja se kattaa kaikki liiketoiminnan osa-alueet. Odoo sopii hyvin myös liikkuvassa työssä ja erilaisilla työmailla, sillä se toimii myös mobiililaitteissa.  


Jälleenmyyntiverkosto samaan ERP-järjestelmään

Teollisella valmistajalla on usein myös tarve luoda yhteentoimiva maailmanlaajuinen jälleenmyyjäverkosto. Odoon avulla se on helppoa. Järjestelmän käyttöönotto on helppoa ja kommunikointi päämiehen ja jälleenmyyjän välillä on sujuvaa muun muassa Odoon chat-toiminnallisuuden avulla. Roolipohjaisilla käyttöoikeuksilla jälleenmyyjille voidaan luoda halutut näkymät ERP-järjestelmän tietoihin.


Integraatiot kumppaneihin ja konfiguraattoreihin

Odoo taipuu melkein mihin tahansa, mutta joissakin tapauksissa on järkevää pitää kiinni jo käytössä olevista hyviksi havaituista toimivista systeemeistä. Usein esimerkiksi tuotekonfiguraattori on sellainen, josta ei aina haluta luopua. Silloin se on järkevää integroida Odooseen. Avoimen lähdekoodin vuoksi   integraatio toiseen järjestelmään   onnistuu Odoossa aina. 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä! 

Olemme toimittaneet toiminnanohjausjärjestelmän useille suomalaisille teollisille valmistajille 

Tutustu referensseihimme


Haluatko käyttöön toiminnanohjausjärjestelmän, jonka avulla varmistat tuotantosi kustannustehokkuuden?