Kasvun työkalut podcast - Miten valjastaa data yrityksen kasvun tueksi?

Näkökulmia kasvuyrityksen tehokkaaseen johtamiseen

Inspiraatiota johtamiseen SprintIT:n Kasvun työkalut -podcastista


Kasvun työkalut on podcast, jossa asiantuntijamme keskustelevat siitä, miten yritystä kasvatetaan tehokkaasti. Yrityksen kasvun tueksi tarvitaan  uusia ajatusmalleja, toimintatapoja ja työkaluja. Tavoitteenamme on antaa sinulle inspiroivia näkökulmia aiheeseen.


Podcastissa asiantuntijamme keskustelevat työkaluista ja toimintatavoista, jotka auttavat johtamaan kasvavaa yritystä modernisti ja tehokkaasti. Kolmessa ensimmäisessä jaksossa keskustelijoina ovat Konsta Aavaranta ja Stefan Östman. He ovat talouden asiantuntijoita ja keskittyvät taloushallinnon näkökulmaan. 


Ensimmäisessä jaksossa käsitellään datan hyödyntämistä.  Toisessa pohditaan milloin järjestelmien keskittäminen on järkevää, ja mitä hyötyä yritys voi saavuttaa yhden järjestelmän taktiikalla.  Kolmannessa jaksossa aiheena on taloushallinnon automatisaatio. Asia, joka on tuntuu olevan vuodesta toiseen talousjohtajien kehityskohteiden top kymppi -listalla.

Odoo text and image block

Debyyttijakso keskittyy dataan. Miten valjastaa data yrityksen kasvun tueksi?

Datan hyödyntäminen on ollut pitkään yritysjohtajien kestosuosikkiaiheita. Monissa yrityksissä ollaan kuitenkin asian suhteen vielä lapsen kengissä. Itewikin tutkimus Talouden ja hankinnan tila 2020  osoitti, että yli puolet yrityspäättäjistä haluaa edelleen keskittyä parantamaan datan analysointikykyään. 

Aiheeseen kannattaa perehtyä, sillä dataa hyödyntävillä yrityksillä on useita prosentteja parempi tuottavuus sekä henkilöstötasolla  että liikevoittotasolla. Dataa hyödyntävillä yrityksillä on myös selkeä etulyöntiasema verrattuna kilpailijoihin, jotka eivät kerää ja käytä dataa päätöksenteossa.

SprintIT:n kasvun työkalut -podcast alkaa jaksolla, jossa talousvelhomme CFO Konsta Aavaranta ja seniorikonsultti Stefan Östman keskustelevat kestosuosikkiaiheesta ja etsivät konkreettisia ja käytännönläheisiä vastauksia kysymyksiin:

- Millainen painoarvo datalle pitäisi antaa päätöksenteossa?

- Miten aloittaa datan hyödyntäminen? 

- Kenellä tulee olla pääsy dataan? 

- Kuka käytännössä tekee päätöksiä datan avulla? Kenen pitäisi?

- Miten datan visualisointi  ja tiedon avoin jakaminen auttavat nostamaan yrityksen tehokkuutta ja kannattavuutta? 

- Miten järjestelmävalinta voi vaikuttaa siihen, miten tehokkaasti data on kaikkien käytettävissä?


        Kuuntele ensimmäinen jakso tästä 


        Voit kuunnella podia tällä hetkellä Spotifyssä,  Google Podcastissa ja  Anchorissa 

        Videoversio on katsottavissa SprintIT:n Youtube-kanavalla podcast soittolistalla

Sprintit Oy, Johanna Kolehmainen
tammikuuta 2021 — 496 katselukertaa it-järjestelmä Odoo podcast