Miten talousjohtaja hyötyy yhden järjestelmän taktiikasta?

Podcast

Kasvun työkalut -podcast


Yrityksillä voi helposti olla toistakymmentä eri järjestelmää käytössä. Kaikki käsittelevät dataa omalla logiikallaan ja tiedon täsmäyttäminen järjestelmien välillä on aikaa vievää. Lisäksi eri järjestelmiin kirjautuminen ja niiden välillä surffaaminen on hukkaan heitettyä aikaa. Puhumattakaan teknisestä jumpasta, jota monen järjestelmän ylläpito ja päivitykset aiheuttavat. 

 
 

Yhdellä  järjestelmällä operoitaessa kaikilla on ajantasainen tieto projektien tai tuotannon edistymisestä sekä kannattavuudesta. Tällöin yrityksen on mahdollista hyödyntää työntekijöiden joukkovoimaa toimintojen kehittämiseen. 

SprintIT:n CFO Konsta Aavaranta ja seniorikonsultti Stefan Östman keskustelevat  tässä jaksossa: 

- miksi yrityksen kannattaa keskittää tärkeiden toimintojen ohjaaminen muutamaan tarkkaan valittuun järjestelmään tai ohjelmistoon?

- millaisia etuja yhden järjestelmän taktiikka tuo talousihmisille?

- miten ja missä järjestyksessä yhteen järjestelmään siirtyminen kannattaa toteuttaa?

- mitä on järkevää integroida ja onko viisasta jättää jotain erilleen?

Tässä keskustelussa on vankka taloushallinnon näkökulma. Iso osa talousihmisistä on konservatiivisia. Osa jopa tunnustaa pelkäävänsä jollakin tasolla järjestelmäpäivitysprojektia. Huoli on usein turhaa eikä välttämättä perustu oikeisiin faktoihin. 

Toivomme, että tämän podcastin kuuntelu hälventää pelkoja ja auttaa näkemään ja ymmärtämään hyödyt, joita yhteen järjestelmään siirtyminen tuo niin taloushallinnon organisaatiolle kuin koko yrityksellekin.

    Jos haluat tehostaa yrityksen prosesseja, lue myös nämä:

SprintIT:n perustajajäsen Roy Nurmen blogi Kuinka monta IT-järjestelmää yritys tarvitsee

Konsta Aavarannan blogikirjoitus Yhden ohjelmiston taktiikalla nopeampaa  päätöksentekoa