Milloin on paras aika tehdä versiopäivitys?
Odoo kehittyy huimaa vauhtia

Viime vuosina Odoon kehitys on ollut huimaa. Lähes joka vuosi uusien toiminnallisuuksien lisäksi Odoosta on tullut entistä nopeampi ja miellyttävämpi käyttää. Varmista sinäkin, että yrityksesi hyödyntää Odoon kaikkia uusia ominaisuuksia mahdollisimman kustannustehokkaasti.


Olemme auttaneet asiakkaitamme Odoon käyttöönotoissa jo reilun kymmenen vuoden ajan. Tänä aikana Odoo on kehittynyt nopeasti. Kun vielä muutama vuosi sitten autoimme asiakkaitamme integroimaan verkkokauppansa Odooseen, ei integrointi ole välttämättä enää tarpeen. Odoosta löytyy täysverinen verkkokauppa, jonka visuaalisuus, toiminnallisuudet ja nopeus ovat kehittyneet viime vuosina valtavin harppauksin.

Odoo kehittyy vuosi vuodelta. Uusin Odoo on aivan eri tuote kuin 4-5 vuotta sitten käyttöönotetut Odoot. Varmista siis, että yritykselläsi on aina paras versio Odoosta käytössä!


Milloin on optimaalisin aika päivittää Odoo?


Tietoturvaseikkojen ja Odoo-tukipalvelun vuoksi suosittelemme päivittämään Odoon vähintään kolmen vuoden välein. Tämä johtuu siitä, että Odoo sitoutuu ylläpitämään vain kolmea viimeisintä Odoo-versiota, ja tekee niihin tarvittaessa tietoturvapäivityksiä sekä korjaa mahdollisia koodivirheitä. Tällä hetkellä Odoo ylläpitää versioita 17, 16 ja 15. 


Ylläpidon lisäksi Odoo enterprise-version käyttäjien lisenssimaksuihin sisältyy Odoo-käyttötuki ja tietokannan versiopäivitykset.

Niille yrityksille, joilla on käytössä vakio-Odoo ilman yrityskohtaisia lisätoiminnallisuuksia tai muutoksia, ohjelmiston päivitys on melko yksinkertaista. Enterprise-asiakkaille Odoo S.A. tekee pyydettäessä vakio-Odoon tietokannan päivityksen. Päivitystyö sisältyy lisenssimaksuihin. Asiakkaan tehtäväksi jää testata päivitetyn version toiminnallisuudet.

Käytännössä on kuitenkin harvinaista, että yrityksellä olisi käytössään aivan puhdas perusversio Odoosta ilman minkäänlaisia räätälöintejä. Lähes kaikille SprintIT:n asiakkaille on tehty ainakin pienimuotoisia muokkauksia ja toimiala- tai yrityskohtaisia lisätoiminnallisuuksia.

Mitä enemmän järjestelmään on vuosien saatossa tehty yrityskohtaisia muokkauksia, sitä enemmän päivitysprosessiin on varattava aikaa. Ohjelmiston tekninen päivittäminen ei ole useinkaan monimutkaista. Testaamiselle on sen sijaan hyvä varata aikaa riittävästi, jotta voidaan varmistua kaiken datan siirtyneen oikein ja muokattujen toiminnallisuuksien toimivan moitteettomasti myös uudessa ympäristössä.

Lue blogipostauksemme: Vinkit sujuvaan Odoo-ohjelmiston versiopäivitykseen 


Asiakkaamme  Woodlyn Odoo-päivitys sujui mutkattomasti, kun SprintIT:n projektipäällikkö piti huolen tarvittavista taustatöistä ja hoiti yhteydet Odoo S.A.han. 

Vakio-Odoon versiopäivitys on asiakkaalle kohtuullisen vaivaton projekti. Koska Woodlyn Odoossa oli vain vähäisiä räätälöintejä jäi heidän tehtäväksi lähinnä integraatioden testaaminen.

 “Olemme oikein tyytyväisiä päivitettyyn Odooseen. Etenkin tuotannonohjauksen muutokset ovat meille todella hyviä. Lisäksi kommunikointimahdollisuus suoraan Odoosta asiakkaan kanssa on meille tärkeä ja hyvä ominaisuus”, toteaa Upi Anttila, Woodlyn tuotekehitysasiantuntija.


Kokonaisvaltainen päivitys ei aina ole tarpeen


Jos käytössäsi olevaan Odooseen on tehty yrityskohtaisia muokkauksia, koko järjestelmän vuosittainen päivittäminen ei välttämättä ole perusteltua. Odooseen voi tehdä myös osittaisia päivityksiä. Jos vain valittu toiminnallisuus halutaan päivittää viimeisimmän version mukaisiksi, voidaan tämän osalta tehdä niin kutsuttu backporttaus. Tällöin uusi toiminnallisuus koodataan vanhempaan versioon yhteensopiviksi, mutta Odoo kokonaisuutena säilyy vanhassa versiossa.

SprintIT valmiina vain päivien päästä lanseerauksesta


Odoon vuosittainen versiojulkistustapahtuma Odoo Experience on Odoo-toimijoille syksyn kohokohta. Jännitys kihisee kropassa, kun Fabien Pinkaers (= Odoo-yhteisön Steve Jobs) esittelee Odoon uuden version.

Lanseerauksen jälkeen SprintIT:n konsulteilla ja projektipäälliköillä riittääkin opiskeltavaa uusista toiminnallisuuksista. Myös kehittäjämme ovat hereillä. Paripäiväinen lanseeraustilaisuus ei ole vielä edes tullut päätökseensä, kun tekninen taloushallintotiimimme jo aloittaa työt SprintIT:n taloushallintopaketin päivittämiseksi. Luonnollisesti päivitysputkeen pääsevät välittömästi kaikki suosituimmat SprintIT:n kehittämät moduulit.

Yleensä jo muutaman kuukauden kuluttua lanseerauksesta osa asiakkaistamme haluaa käynnistää versiopäivitysprojektin. Uudet asiakkaamme ottavat lähes poikkeuksetta aina käyttöönsä tuoreimman Odoo-version.

Harkitsetko Odoo-version päivittämistä?

Selvitetään yhdessä, mikä on teille paras tapa ja ajankohta päivittää Odoo uusimpaan versioon.

Toni Pirinen
puh. +358  50 5688 954
Lue myös nämä