M&M Growth Partners sijoittaa avoimeen lähdekoodiin
Yrityskauppa


M&M Growth Partners saa sijoituksellaan 15 % vähemmistöosuuden SprintIT Oy:stäM&M Growth Partners uskoo avoimen lähdekoodin ERP:ien kysynnän kasvuun ja kiinnostui sijoituksesta Odoo-yritysohjelmistoa tarjoavaan SprintIT Oy:hyn. Tarkemman tutustumisen jälkeen sijoittajat vakuuttuivat SprintIT:n henkilöstön osaamisesta ja yrityksen ainutlaatuisesta työkulttuurista, mikä varmisti lopullisen sijoituspäätöksen.

“ERP-markkina on murroksessa, jossa avoimuus ja laaja globaali ekosysteemi haastaa kankeat vanhanaikaiset ERP-järjestelmät. Odoo-yritysohjelmisto on yksi lupaavimmista uuden ajan ERP-järjestelmistä”, sanoo Mikko Leino, M&M Growth Partners:ilta.

Uuden sijoittajan kautta SprintIT saa tuekseen kokeneet IT- ja pääomasijoitusalan ammattilaiset, joita yhdistää laaja osaaminen kasvuyhtiöiden kansainvälisestä skaalamisesta ja pitkäaikainen kokemus ICT-, analytiikka- ja terveydenhuoltoteknologia -toimialoilta.

“Haluamme osallistua aktiivisesti valitsemiemme yhtiöiden toimintaan hallitustyöskentelyn kautta ja pyrimme tuomaan lisäarvoa yhtiön strategisten vaihtoehtojen kehittämisestä. Hallitustyöskentelyn lisäksi olemme valmiit tukemaan SprintIT:tä käytännönläheisesti liittyen esimerkiksi myyntiin, rekrytointeihin, kansainvälistymiseen tai rahoitukseen”, kertoo Harry Brade, M&M Growth Partnersilta.


Suomessa Pohjoismaiden suurin Odoo yritysohjelmiston käyttäjäkunta


Suomi on edelläkävijä Odoo -yritysohjelmiston käytössä. Odoo asiantuntijapalveluiden kysyntä kasvaa voimakkaasti kaikissa Pohjoismaissa. “Nyt on oikea hetki ottaa mukaan sellaista osaamista, jonka avulla SprintIT vastaa kysynnän kasvuun”, sanoo SprintIT:n perustajajäsen Roy Nurmi .

Odoo on kasvanut kymmenessä vuodessa globaaliksi all-in-one avoimen lähdekoodin yritysohjelmistoksi, jolla on yli 5 miljoonaa käyttäjää yli 140 maassa. Tänä aikana belgialaisen ohjelmistotalo Odoo SA:n ympärille on rakentunut laaja ekosysteemi, jonka parissa työskentelee kymmeniätuhansia ohjelmistokehittäjiä.

“Yritykset etsivät nykyaikaisia ratkaisuja toiminnan digitalisointiin ja työn pitää hoitua helposti ja päätelaitteesta riippumatta. Asiakkaille on tärkeää loppukäyttäjän käyttökokemus, josta Odoo on useasti palkittu”, sanoo SprintIT:n perustajajäsen Marko Happonen .

Odoosta löytyy kaikki yrityksen tarvitsemat toiminnot, kuten asiakashallinta (CRM), myynti, logistiikka ja valmistus. SprintIT on kehittänyt Odooseen kattavan Suomeen lokalisoidun taloushallinnon paketin, joka pitää sisällään myös kirjanpidon. Kaikki nämä toiminnallisuudet ja paljon muuta ovat asiakkaan käytettävissä hinnaltaan edullisessa Odoo-yritysohjelmistossa.

“Olemme toimintamme alusta lähtien tarjonnut kokeneiden asiantuntijoidemme osaamista asiakkaiden tueksi. SprintIT on Odoo Gold Partner. Kultatason saavuttaminen edellyttää laajaa asiakaspohjaa ja Odoo-sertifoituja työntekijöitä, joita SprintIT:llä on jo 16. Työn laatumme on saanut kiitosta Odoo S.A.lta ja SprintIT on ehdolla vuoden 2020 Euroopan parhaaksi Odoo-partneriksi”, kertoo SprintIT:n perustajajäsen Petri Heino.


Lisätietoja:

Roy Nurmi, partner, SprintIT Oy, roy.nurmi@sprintit.fi, +358505600236

Mikko Leino, partner, M&M Growth Partners, mikko.leino@m1capital.fi, +358400550810


M&M Growth Partners tekee lähtökohtaisesti oman pääoman ehtoisia vähemmistösijoituksia yrityksiin. Kohdeyhtiöiden toiminta nojaa vahvasti yrittäjyyteen, niillä on selkeä tavoite kasvaa ja yrittäjällä on merkittävä omistus yhtiössä. MMGP tekee sijoituksia sekä itsenäisesti että syndikoiden muiden johtavien pohjoismaisten pääomasijoittajien kanssa. https://mmgp.fi/

SprintIT kehittää asiakkaidensa kilpailu- ja kasvukykyä tiedon saatavuuden ja -käsittelyn avulla. SprintIT on perustettu 2014 ja valittiin kesällä 2020 ehdolle Euroopan parhaaksi Odoo-kumppaniksi. SprintIT:n liikevaihto vuonna 2019 oli 3,1 M€ ja yritys on auttanut jo yli 100 suomalaista Odoo yritys- ja yhteisöasiakasta. www.sprintit.fi

Odoo S.A on belgialainen, 2005 perustettu, all-in-one avoimen lähdekoodin yritysohjelmistojen toimittaja. Odoo S.A. työllistää lähes 1000 henkilöä Yhdysvalloissa, Belgiassa, Luxemburgissa, Intiassa, Hong Kongissa ja Dubaissa. Odoolla on maailmanlaajuisesti yli 5 miljoonaa käyttäjää pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. www.odoo.com

Lue myös nämä