PODCAST: Mitä talousjohtaja hyötyy yhden järjestelmän taktiikasta?

Yrityksillä voi helposti olla toistakymmentä eri järjestelmää käytössä. Kaikki käsittelevät dataa omalla logiikallaan ja tiedon täsmäyttäminen järjestelmien välillä on aikaa vievää.

Lisäksi eri järjestelmiin kirjautuminen ja niiden välillä surffaaminen on hukkaan heitettyä aikaa. Puhumattakaan teknisestä jumpasta, jota monen järjestelmän ylläpito ja päivitykset aiheuttavat. 

Yhdellä  järjestelmällä operoitaessa kaikilla on ajantasainen tieto projektien tai tuotannon edistymisestä sekä kannattavuudesta. Tällöin yrityksen on mahdollista hyödyntää työntekijöiden joukkovoimaa toimintojen kehittämiseen. 

SprintIT:n CFO Konsta Aavaranta ja seniorikonsultti Stefan Östman keskustelevat  tässä Kasvun työkalut podcastin jaksossa: 

- miksi yrityksen kannattaa keskittää tärkeiden toimintojen ohjaaminen muutamaan tarkkaan valittuun järjestelmään tai ohjelmistoon?

- millaisia etuja yhden järjestelmän taktiikka tuo talousihmisille?

- miten ja missä järjestyksessä yhteen järjestelmään siirtyminen kannattaa toteuttaa?

- mitä on järkevää integroida ja onko viisasta jättää jotain erilleen?

 

Keskustelussa on vankka taloushallinnon näkökulma. Iso osa talousihmisistä on konservatiivisia. Osa jopa tunnustaa pelkäävänsä jollakin tasolla järjestelmäpäivitysprojektia. Huoli on usein turhaa eikä välttämättä perustu oikeisiin faktoihin. 

Tämän keskustelun tarkoitus on hälventää pelkoja ja auttaa näkemään ja ymmärtämään hyödyt, joita yhteen järjestelmään siirtyminen tuo niin taloushallinnon organisaatiolle kuin koko yrityksellekin.

Kasvun työkalut Podcastia voi seurata myös muun muassa Spotifyssä 

Kommentointi ei ole mahdollista tällä kurssilla.