PODCAST: Mitä talousjohtaja hyötyy yhden järjestelmän taktiikasta?

Yrityksillä voi helposti olla toistakymmentä eri järjestelmää käytössä. Kaikki käsittelevät dataa omalla logiikallaan ja tiedon täsmäyttäminen järjestelmien välillä on aikaa vievää.  Lisäksi eri järjestelmiin kirjautuminen ja niiden välillä surffaaminen on hukkaan heitettyä aikaa. Puhumattakaan teknisestä jumpasta, jota monen järjestelmän ylläpito ja päivitykset aiheuttavat. 

Yhdellä  järjestelmällä operoitaessa kaikilla on ajantasainen tieto projektien tai tuotannon edistymisestä sekä kannattavuudesta. Tällöin yrityksen on mahdollista hyödyntää työntekijöiden joukkovoimaa toimintojen kehittämiseen. 

SprintIT:n CFO Konsta Aavaranta ja seniorikonsultti Stefan Östman keskustelevat  tässä Kasvun työkalut podcastin jaksossa: 

- miksi yrityksen kannattaa keskittää tärkeiden toimintojen ohjaaminen muutamaan tarkkaan valittuun järjestelmään tai ohjelmistoon? 
- millaisia etuja yhden järjestelmän taktiikka tuo talousihmisille?
- miten ja missä järjestyksessä yhteen järjestelmään siirtyminen kannattaa toteuttaa?
- mitä on järkevää integroida ja onko viisasta jättää jotain erilleen?

 Keskustelussa on vankka taloushallinnon näkökulma. Iso osa talousihmisistä on konservatiivisia. Osa jopa tunnustaa pelkäävänsä jollakin tasolla järjestelmäpäivitysprojektia. Huoli on usein turhaa eikä välttämättä perustu oikeisiin faktoihin. Tämän keskustelun tarkoitus on hälventää pelkoja ja auttaa näkemään ja ymmärtämään hyödyt, joita yhteen järjestelmään siirtyminen tuo niin taloushallinnon organisaatiolle kuin koko yrityksellekin. 

Kasvun työkalut Podcastia voi seurata myös muun muassa Spotifyssä 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä blogipostauksemme:

Älykäs taloushallinto onnistuu Odoolla

Älykäs taloushallinto vaatii myös käytettävältä ohjelmistolta älykkyyttä. Odoolla kaikki katsovat oikeita lukuja oikeaan aikaan.

LUE LISÄÄ

Odoo ja yrityksen strategia

Onko järjestelmillä roolia yrityksen strategian onnistumisen kanssa? Taloushallinnon tehtävänä on luoda edellytykset organisaation kyvylle toteuttaa strategiaa numeroiden ja faktojen pohjalta.

LUE LISÄÄ

Yhden ohjelmiston taktiikka

Useiden eri ohjelmistojen käyttäminen on yrityksissä arkipäivää. Yhden ohjelmiston taktiikalla saadaan nopeampaa reagointikykyä päätöksentekoon!

LUE LISÄÄ

Näkymät
206 Näyttökertoja yhteensä
206 Jäsenten näkymät
2785 Julkiset katselut
Jaa sosiaalisessa mediassa
Jaa linkki
Jaa sähköpostitse

Ole hyvä kirjaudu jakaaksesi tämän video sähkopostilla.

Upota verkkosivuillesi