PODCAST: Miten vertailla taloushallinnon järjestelmiä yrityksen käyttöön?

Yrityksen taloushallinnonjärjestelmän valintaan ei ole yhtä oikeaa tietä. Tarpeet vaihtelevat elinkaaren eri vaiheissa. Tuoreelle start-up:lle riittää, että järjestelmästä saa ulos investoijia kiinnostavat luvut ja kirjanpito täyttää lainsäädännön vaatimukset.

Kun yrityksen toiminta kasvaa, on mietittävä miten taloushallinnon työkalut tukevat liiketoiminnan johtamista tehokkaasti. Nopeasti kasvavalle tai Suomen rajojen ulkopuolelle laajentavalle yritykselle tulee nopeasti eteen paljon uusia tarpeita erityisesti raportoinnin ja analytiikan suhteen. 

Puhumattakaan siitä, jos yritystä aletaan kasvattamaan yritysostojen kautta.

Taloushallinnon järjestelmien vertailua ja valintaa tehdessä on hyvä katsoa asiaa helikopetriperspektiviistä ja ottaa huomioon yrityksen kaikkien osastojen tarpeet.  Tärkeintä on pitää mielessä yrityksen tulevaisuus ja tehdä ratkaisuja, jotka joustavat yrityksen tilanteen mukaan.

Tässä jaksossa Konsta ja Matti pohtivat, miten eri järjestelmiä voikaan laittaa paremmuusjärjestykseen, kun useimmiten pelkkä hinnoittelun tai talouden toiminnallisuuslistojen vertailu ei riitä.

Kasvun työkalut Podcastia voi seurata myös muun muassa Spotifyssä.


Vertailimme taloushallinnon järjestelmiä 


Oppaan luettuasi osaat valita yrityksesi tarpeita ja kasvutavoitteita parhaiten tukevan taloushallinnon järjestelmän. Ymmärrät myös, miksi taloushallinto on järkevä hoitaa samassa järjestelmässä kuin yrityksen muutkin prosessit. Tilaa opas täältä!


#taloushallinto #erp #järjestelmä #vertaileKommentointi ei ole mahdollista tällä kurssilla.