Onnistunut ERP-projekti aikataulussa ja alle budjetoidun
Asiakastarina C.P.E. Production Oy

SprintIT:n avulla C.P.E Production Oy sai alle kolmessa kuukaudessa käyttöön arkea helpottavan toiminnanohjausjärjestelmän. Projektin hinta jäi alle alkuperäisen budjettiarvion.

C.P.E Production Oy valmistaa Forssassa kansainvälisille viranomaisasiakkaille luotisuojaliivejä, mellakkavarusteita ja voimankäytön harjoitusvälineitä. Yritys on kasvanut ja kansainvälistynyt hurjaa vauhtia, minkä vuoksi tuli tarve ottaa käyttöön nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä.

Toiminnan tueksi haluttiin järjestelmä, joka mahdollistaa kaiken datan, kuten asiakas- ja tuotetiedon sekä valmistusohjeiden käsittelyn yhdessä paikassa. Lähtötilanne oli, että asioita käsiteltiin moninaisissa exceleissä, mikä alkoi olla työlästä ja virhealtista.

Syvällisen analyysin jälkeen C.P.E Production Oy valitsi toiminnanohjausjärjestelmäkseen Odoon. “Valitsimme Odoon, koska se tarjosi monipuolisen ja eheän kokonaisuuden, jota voi tarpeen tullen muokata kohtuullisin kustannuksin meidän muuttuviin tarpeisiin. Myös se, että Odoo perustuu avoimeen lähdekoodiin, vaikutti valintapäätökseen”, kertoo C.P.E. Productionin tuotekehityspäällikkö Tuomas Turkki.

ERP projekti - loistava mahdollisuus hioa prosessit kuntoon

C.P.E. Productionilla ei ollut taakkana vanhan järjestelmän muokkaamia piintyneitä toimintatapoja, vaan he aloittivat prosessien suunnittelun puhtaalta pöydältä.

"Toki meillä on vakiintuneet käytännöt olemassa, mutta meillä oli myös mahdollisuus soveltaa omia toimintamallejamme sopimaan Odoon logiikkaan. Saimme SprintIT:ltä hyviä vinkkejä ja vahvistusta omille ajatuksillemme siitä, miten asiat kannattaa tehdä. Ja jos meinasi mennä metsään, SprintIT:n projektipäällikkö puuttui asiaan”, sanoo Turkki.

"Paras ratkaisu saavutetaan yleensä silloin, kun ollaan valmiita luopumaan sellaisista vanhoista tutuista toimintatavoista, jotka eivät enää palvele tarkoitustaan. C.P.E. Productionin kanssa oli hienoa tehdä yhteistyötä, koska he olivat ennakkoluulottomia ja joustavia prosessiensa suhteen”, kertoo SprintIT:n projektipäällikkö Amir Hassan.


Aktiivinen osallistuminen varmistaa budjetissa ja aikataulussa pysymisen

ERP-projekteilla on pitkäpiimäinen ja kallis maine. Tämä projekti osoitti väitteen vääräksi. Se toteutettiin alkuperäisessä laajuudessaan sille annetussa aikataulussa ja jopa alle arvioidun budjetin.

Tiukka ja ammattimainen projektinhallinta oli avainroolissa. Kaksi kertaa kuussa pidettävillä ohjausryhmäpalavereilla ja viikottaisilla tiimipalavereilla varmistettiin projektin eteneminen.

“Meillä oli oikeiden töiden puolesta todella kiireinen kevät. Jos SprintIT ei olisi pitänyt suitsista kiinni, olisimme lipsuneet aikataulusta. Heistä oli kyllä erittäin iso apu. Saimme palvelua silloin kun tarvittiin ja muutospyynnöt toteutettiin nopeasti”, toteaa Turkki.

Onnistunut ERP projekti vaatii sitoutumista niin toimittajalta kuin asiakkaaltakin. C.P.E:.lläkin avainhenkilöt osallistuivat alusta alkaen ohjelmiston ja kumppanin valintaan. Käyttöönottoa tehdessä kaikki myynnistä tuotantoon osallistuivat projektiin, minkä vuoksi tuotantoonmenovaiheessa kaikki ottivat ohjelmiston vastaan positiivisin mielin.

C.P.E. Productionilla on hirvittävä määrä dataa, joka pitää tuoda Odooseen. Henkilöstö teki todella ison työn kerätessään kaiken datan erinäisistä exceleistä, ruutupapereilta ja wordeistä sekä hiljaisen tiedon ihmisten päästä.

“SprintIT ohjeisti tarvittaessa ja piti huolen, että aikataulusta pidettiin kiinni. He kyllä ymmärsivät myös meidän omaan tuotantoon ja toimintaan liittyviä aikatauluhaasteita, mutta olivat tarpeeksi tiukkana siinä, että aikataulussa pitää projekti viedä läpi, jos halutaan tavoitteeseen päästä”, muistelee Turkki.

“Odoo oli käytössä silloin kun pitikin ja budjetti jopa alitettiin”

Massatuotanto-ominaisuuksia kehitettiin C.P.E. Productionin tarpeita vastaavaksi

C.P.E Productionin tuotteet valmistetaan sarjatuotantona. Valikoimassa on satoja tuotteita ja niistä useita maa- ja asiakaskohtaisia variantteja. Koska Odoo on optimoitu kappaletuotannolle, SprintIT teki tarvittavat muokkaukset ja kehitti moduulit vastaamaan C.P.E. Productionin massatuotannon tarpeita.

“Nyt kun kaikki tieto on yhdessä paikassa, on kokonaisuuden hallitseminen paljon helpompaa. Myös yksittäisten tuotteiden hallinta on jatkossa helpompaa. Näemme, mitä olemme kenellekin toimittaneet ja minkälaisella variaatiolla. Tämä on meille tärkeää, koska asiakaskohtaisia muutoksia on niin paljon”, sanoo Turkki.  


 “Minä ja moni muukin meillä pitää Odoota intuitiivisena ja simppelinä käyttää. Heti ensimmäisestä päivästä alkaen, kun saatiin järjestelmä pystyyn, ovat työt sujunut mallikkaasti”, kertoo Turkki.  

"SprintIT:llä on osaavaa porukkaa ja he olivat erittäin aktiivisia koko projektin ajan."


Lue myös nämä