Toiminnanohjaus puutarhan kasvun tukena
Tieto karttuu Odoolla yhteen paikkaan

Kukkatukkuna toimivalla Heimosen puutarhalla kasvatetaan kukkia myyntiin suurille vähittäiskaupan ketjuille. Satojen eri kasvilajikkeiden kasvatusta ohjataan Odoo-toiminnanohjausjärjestelmän avulla. 

Erilaista tietoa ja kokemusta kertyy viljelyssä jatkuvasti. Aikaisemmin tietoa kerättiin kirjoihin ja kansiin. Osa opeista on varmasti säilynyt vain suusta suuhun kerrottuna. Viljelijät alkoivat 1900-luvun lopulla käyttää taulukkolaskentaa – niin Heimonenkin. Tiedostoja kertyi lopulta monia, ja tiedot olivat edelleen hajallaan. 

Toimitusjohtaja Sami Heimosella on yrittäjäystäviä monilla toimialoilla ja heiltä hän kuuli toiminnanohjauksesta. 

Tavoitteena saada kaikki tieto yhteen paikkaan


ERP-projektissa kehityksen tavoitteena oli yhdistää tilaukset, tuotanto ja toimitukset yhden kattojärjestelmän alle. 

Projektin määrittely- ja valintavaiheessa auttoi Talentreen Kimmo Vainikainen. Heimonen päätyi lopulta SprintIT:n toimittamaan, avoimen lähdekoodin Odoo-järjestelmään. Ratkaisuun vaikutti se, että avoimeen lähdekoodiin perustuvan toimittajavapaan ja lisenssimaksuttoman järjestelmän katsottiin tulevan kokonaishinnoittelultaan edullisemmaksi. Päätöksessä painoi myös ketteryys.

Suurta kasvatuspalapeliä ohjataan Odoolla


Kukkatukun puutarhan kasvit jaetaan karkeasti kolmeen kategoriaan, ruukkukukkiin, ryhmäkasveihin ja amppeleihin. Kasvilajeja on sata ja useilla lajikkeilla monia eri värivaihtoehtoja. Viljelijän on oltava tarkkana, sillä jokaisella lajikkeella on omat istutus- ja latvontapäivänsä. 

Tätä valtavaa kukkien kasvatuspalapeliä ohjataan  Odoo-toiminnanohjausjärjestelmän avulla ja kaikki tieto on yhdessä järjestelmässä. Odoo-ohjelmisto laskee  tilauksiin perustuen montako ruukkua hankitaan ja milloin taimet istutetaan, jotta ne ovat kasvaneet myyntivalmiiksi toimituspäivään mennessä. 

“Positiivista oli huomata, että SprintIT perehtyi kukkien kasvatukseen. Sama yhteyshenkilö oli saatavilla läpi suunnittelun, testauksen ja käyttöönoton. Konsultti Joni Kahila taitaa tietää nykyään aika paljon ahkeraliisa-lajikkeista”, Heimonen toteaa.
Lue myös nämä