Plugit sai SprintIT:stä vahvan sparrauskumppanin
Palasteltu projekti nopeutti käyttöönottoa

Katso videolta Plugitin asiakastarina


Plugit on vuonna 2012 perustettu yritys, joka tekee sähköisen liikenteen mahdolliseksi teknologiaan ja palveluihin perustuvilla latausratkaisuilla. Yrityksen latausratkaisuista hyötyvät niin taloyhtiöt, yritykset kuin ammattiliikenne. Plugit on osana ratkaisemassa yhtä isoimmista globaaleista muutoksista liikenteen siirtyessä päästöttömäksi ottamalla latauskumppanin roolin, vastaten lataamisen toimivuudesta.  

Katso videolta mitä Odoo-projektipäällikkö Eero Tukiainen ja talousjohtaja Laura Ruotsalainen kertovat Odoo-matkastaan.

Toivelistalla kokonaisvaltainen toiminnanohjausjärjestelmä

Matka ERP-järjestelmän valintaan ja lopulta Odooseen alkoi käytännössä siitä, että oli tarve kokonaisvaltaiselle toiminnanohjausjärjestelmälle, joka kattaisi muidenkin osastojen kuin myynnin tarpeet. Haluttiin siirtyä pois laskentataulukoista ja sähköpostin käytöstä kohti tehokkaampia ratkaisuja. 

Toiveena oli löytää järjestelmä, joka taipuisi yrityksen tarpeisiin - ei toisinpäin. Odoo ihastutti jo alussa avoimella lähdekoodillaan ja ketteryydellään. Plugit löysi Odoon ilmaiset kokeiluversiot ensin itse, ja ryhtyi pilotoimaan niitä talonsisäisesti. Kokeilu osoitti, että ohjelmisto soveltuu yrityksen käyttöön erinomaisesti.

“Sanoisin, että suurimpia saavutuksia, mitä Odoon kanssa tehtiin heti, oli että saimme meille kattavan varasto- ja tuotehallintajärjestelmän.”

Nyt Odoo on Plugitin käytössä toiveiden mukaan varsin kokonaisvaltaisesti -  asiakkuudenhallinnasta myyntiin, varastohallintaan, talouteen ja henkilöstöhallintoon.

“Odoo on lisännyt toimintojen tehokkuutta eri osa-alueilla”, sanoo Plugitin Odoo-projektipäällikkö
Eero Tukiainen.

Lue vinkit ERP-järjestelmän ja kumppanin valitsemiseen


"SprintIT:ltä saimme kokonaisvaltaisen näkemyksen siitä, miten asioita kannattaa tehdä nyt ja miten asioita kannattaa miettiä pidemmällä tähtäimellä."SprintIT tekijänä ja sparraajana


Asiantunteva kumppani näkee aina metsän puilta. Paras partneri on nopeasti reagoiva ja läpinäkyvästi viestivä neuvonantaja, joka pitää langat käsissä, vaikka kädet on syvällä savessa. Hyvä kumppani ei kadota isoa kuvaa yksityiskohtien edessä.

Plugitin silmissä SprintIT erottui kumppanivaihtoehdoista monipuolisimpina. Heiltä löytyi vahvaa projektiosaamista sekä eniten kokemusta niistä Odoon osa-alueista, joita yrityksen käyttöön tarvittiin. 


Tukiainen kehuu yritysten välistä kommunikaatiota tiheäksi, tasaiseksi ja saumattomaksi. 

“Käytännössä erilaisiin ongelmiin ja lisäkehitystarpeisiin reagoitiin viiveettä”.

Sen lisäksi, että SprintIT toteutti Odooseen Plugitin toivomia räätälöintejä, he toimivat myös oivallisena sparraajana. 

“SprintIT:ltä saimme kokonaisvaltaisen näkemyksen siitä, miten asioita kannattaa tehdä nyt ja miten asioita kannattaa miettiä pidemmällä tähtäimellä. Yksiselitteisten ratkaisujen sijaan he katsoivat koko kuvaa, ymmärsivät, miten Odoo toimii ja miten meidän kannattaa sitä muuttaa”, Tukiainen jatkaa.

Plugitin talousjohtaja Laura Ruotsalainen kiittelee myös SprintIT:n talousosastoa, jonka kanssa teki erityisen tiivistä yhteistyötä. 

“Olimme yhteydessä todella aktiivisesti - meillä oli viikkopalaverit ja lisäksi pidimme päivittäin yhteyttä muissa asioissa. Asiakaspalvelu toimi superhyvin!” hän toteaa.

“Koska projekti toteutettiin vaiheittain, myös käyttäjät perehdytettiin vähitellen. Kun osa henkilökunnasta oli jo ehtinyt käyttää Odoota, he alkoivatkin perehdyttää toinen toistaan. Se oli meille tietysti ilo nähdä.”Ei kaikkea kerralla! Vaiheinen projekti takaa onnistuneen käyttöönoton 

Uuden järjestelmän käyttöönotto ei ole koskaan kevyt läpihuutojuttu. Plugitilla käyttöönotto sujui kuitenkin varsin kivuttomasti, ja uusi järjestelmä otettiin jopa ilolla vastaan. Sekä Tukiainen että Ruotsalainen puhuvat kokemuksesta kevyen huolettomasti. Selitys löytyy läheltä: sprinttityöskentelystä. Projekti jaettiin jo alussa neljään vaiheeseen, joista ensimmäinen oli myynnin ja varastonhallintajärjestelmien käyttöönotto.

“Koska projekti toteutettiin vaiheittain, myös käyttäjät perehdytettiin vähitellen. Kun osa henkilökunnasta oli jo ehtinyt käyttää Odoota, he alkoivatkin perehdyttää toinen toistaan. Se oli meille tietysti ilo nähdä.”, Tukiainen kertoo. 

“Odoo on kevyt ottaa käyttöön, se skaalautuu yrityksen tarpeiden mukaan ja yrityksen kasvun mukaan, mikä on luonnollisesti hyvin tärkeää”, toteaa Ruotsalainen. Hän löytää paljon hyötyjä myös yhden järjestelmän taktiikasta.

“Mielestäni Odoo on ollut helppo oppia. Se on looginen, ja etuna on tietysti se, että kaikki moduulit näyttävät suurin piirtein samalta ja toimivat samoilla logiikoilla. Kun oppii käyttämään yhtä moduulia, on helppo navigoida muissakin”. 

Kun perustoiminnot sujuvat, käyttöä pystytään edelleen tehostamaan ja tuomaan Odooseen myös lisäelementtejä sitä mukaa kun niitä ollaan valmiita vastaanottamaan.

Lue täältä kootut vinkit onnistuneeseen käyttöönottoon“Odoo on kevyt ottaa käyttöön, se skaalautuu yrityksen tarpeiden mukaan ja yrityksen kasvun mukaan, mikä on luonnollisesti hyvin tärkeää.”Yllätyspäätöksiä ja käänteitä - ja vieläpä alle budjetin?!

Mitä olisikaan IT-projekti ilman yllätyksiä? SprintIT:llä suunnanmuutoksiin osataan toki varautua. Joskus ketteryys yllättää kuitenkin kaikki osapuolet!

Plugitin suunnitelmissa oli lähes viimeiseen asti tehdä integraatio olemassa olevaan, ulkopuoliseen taloushallinnon järjestelmään. Marraskuussa kuitenkin kypsyi toisenlainen päätös: siirretään koko taloushallinto Odooseen! Aikarajana oli kirjanpitosyklin mukaisesti vuodenvaihde eli tarvittavien toimenpiteiden tekemiselle oli aikaa vajaat kaksi kuukautta.

Nopean päätöksen jälkeen käärittiin tietysti nopeasti hihat.

“Kyllä meillä oli 1. tammikuuta kirjanpito pyörimässä Odoossa”, Ruotsalainen naurahtaa. 

Ensimmäinen tilikausi on nyt tehty täysin Odoolla, ja perustoiminnallisuudet ovat toimineet hyvin. Pientä kehitettävää ja uusien toiminnallisuuksien tarpeita löytyy koko ajan, ja niitä viedään projektinomaisesti eteenpäin.

Mitä tapahtui alkuperäisille tavoitteille joustamisen, pitkien päivien ja loppurutistusten jälkeen? Budjetti alitettiin ja aikataulutavoitteet saavutettiin!

“Se oli iso puristus meille ja varmasti myös SprintIT:lle”, Ruotsalainen toteaa lopuksi. 


Näe Odoo ERP ihan livenä!

Järjestämme demoja joka toinen tiistai. 

Lue myös nämä