Automaalit.net maailmalle Odoon avulla

Kaikki alkoi autotallista

Automaalit.net muutti koko toimialaa


Automaalit.net päätti ravistella totuttuja tapoja ja siirtää ajoneuvomaalien myynnin verkkoon.  Alalla oli ollut tapana, että valmistajilla on omat edustuksensa. Myös tukkumyyntiverkosto ja vähittäiskauppa oli järjestetty perinteisesti. Tällöin lukuisat väliportaat  nostivat hintoja.

Kun yrityksen teknologiajohtajaksi kutsuttiin sukulaismies ja  Vilkas-verkkokaupan omistaja Jarkko Sassi, saatiin taloon  tarvittavaa verkkokauppaosaamista. Verkkokauppa mahdollisti, että asiakas voi ostaa tuotteita ilman välikäsiä.  


Koko yrityksen toimintaa ohjataan Odoolla

SprintIT:n toimittama Odoo ERP-ohjelmisto auttaa  Automaalit.netin myynnin, varaston, talouden ja logistiikan hallinnoinnissa. Myös maahantuojien ja muiden toimittajien viestit ja sähköpostit  sekä projektit ja sisäinen laskenta kulkevat Odoossa.

Ennen automaalien myyntiin tarvittiin paljon jalkatyötä, nyt myyntiin riittää koneen avaus. Myynnin tietojen täytyy päivittyä nopeasti. Odoossa saldojen hallinta onnistuu hyvin ja sen kautta on mahdollista koordinoida kolmen eri maan toimintaa ajantasaisesti.


Ottaen huomioon, että lähtöajatuksena oli se, että "automaaleja  ei voi myydä verkossa", olemme pärjänneet verkkokaupassa oikein hyvin.
- Kari Korkiakoski, toinen Automaalit.net yritysidean isistä.

Saldot pysyvät ajan tasalla, vakuuttaa Jarkko Sassi. Kansainvälinen Odoo-ohjelmisto tukee myös kaikkia tarvitsemiamme kieliversioita. Käännösmahdollisuudet ovat toiminnalliset ja helpot.

Myös palvelua on pyritty digitalisoimaan. Asiakaspalvelu vastaa kysymyksiin nopeasti ja tuotteita on paketoitu valmiiksii paketeiksi, joihin liittyviä ohjevideoita on julkaistu Youtubessa.


"Odoo on meidän jokapäiväinen teknologiamme." - CTO Jarkko Sassi  

Raha säästyy olennaiseen

Yhtiön liikevaihto ja sen palkkaama henkilöstö on kasvanut tasaista tahtia. Kaikki kehittäminen on rahoitettu kassavirralla.  Odoon community-versiossa ei ole lisenssimaksuja, niiden sijaan yritys voi panostaa toiminnallisuuksien laajentamiseen, räätälöintiin ja käyttöönottoon. Odoon modulaarinen ja täydellisesti integroitu sovellusmaailma tukee vaiheittaista käyttöönottoa.

Odoo CMS- Sample image floating

Ykkösasiana Automaalit.net-yrittäjillä ei kuitenkaan ole ollut teknologia, vaan asiakaspalvelu: kyseessä on pieni niche eli kapea ja erikoistunut markkina-alue. Yrityksen mainetta on pidetty hyvin tärkeänä asiana. Lisäksi yritys on panostanut online-markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan. 

Automaalit.net:

Automaaleja myydään sekä ammattilaisille että ajoneuvojen harrastajille. Ajoneuvon maalaus vaatii paljon osaamista. Osa työstä on silkkaa kemiaa. Maalaaminen on hyvin teknistä työtä, jossa grammoilla ja aineiden käyttöjärjestyksellä on suuri merkitys: maali voi jäädä kokonaan kuivumatta, jos työtä ei tehdä oikein. Työn vaativuuden vuoksi verkkomyyntiä ei ole aiemmin pidettytty oikeana kanavana. 

Sprintit Oy
marraskuuta 2018 — 2270 views Asiakaskokemuksia Vähittäiskauppa