Odoo tukemassa Tamturbon kasvua
Asiakastarina

Öljyttömiä paineilmakompressoreita teollisuudelle valmistava Tamturbo käyttää Odoota tuotannon ohjaukseen, materiaalivirtojen hallinnointiin sekä varaston ja talouden hallintaan. Tamturbolle tärkeintä Odoon valinnassa oli läpinäkyvyys toimintaan, ketterä kehitettävyys ja kilpailukykyinen hinnoittelu.

Tamturbo valmistaa ja myy energiatehokkaita, öljyttömiä paineilmakompressoreita teollisuuden tarpeisiin. Tuotteet ovat pitkäjänteisen suunnittelun tulosta ja niiden valmistus edellyttää tarkkaa materiaalivirtojen hallintaa. Komponentteja on paljon ja niitä hankitaan eri toimittajilta ja alihankkijoilta. Tuotteiden loppukokoonpano tehdään Ylöjärvellä ja valmis tuote on lähes huoltovapaa, markkinoiden alhaisimmat elinkaarikustannukset tarjoava kompressori, jota käytetään muun muassa elintarvike, juoma- ja paperiteollisuudessa.


Tuotannon tilaus-toimitusketju ja taloushallinto Odoossa


Tamturbon liiketoiminta ja sen myötä tuotteiden valmistusmäärä on kasvanut nopeasti. Odoon käyttöönotto auttoi siirryttäessä massatuotantoon, sillä massatuotanto edellyttää selkeitä tuoterakenteita ja tarkkaa valmistusreittien ja materiaalivirtojen hallintaa. Odoolla hallinnoidaan Tamturbon tilaus-toimitusprosessia alkaen myyntiputken hallinnasta saatuihin tilauksiin. Saadut tilaukset synnyttävät valmistustilauksia ja hankintaehdotuksia ja koko valmistusprosessi kulkee Odoossa keräilyistä tilauksen toimitukseen ja laskutukseen saakka.

Odoosta löytyy ajantasaiset tiedot, jotka ovat niitä tarvitsevien saatavilla. Tuotantohenkilöstö löytää valmistukseen liittyvät tiedot Odoosta: valmistus kulkee tuotteelle valittua reittiä, joka on jaettu työvaiheisiin. Kullakin työvaiheella löytyy tiedot, mitä komponentteja työvaiheessa kokoonpannaan. Lisäksi työvaiheeseen liittyvät valmistusohjeet ovat Odoossa.

Se, että kaikki tieto on läpinäkyvästi saatavilla, on merkittävä Odoon etu. Kaikki tieto, mitä arjessa tarvitaan, on helposti saatavilla Odoosta ”, toteaa Marja-Leena Niemenmaa, Tamturbon talousjohtaja.
"Kun asiakkaan tilaus valmistuu, meillä on kaikki kyseiseen valmistukseen liittyvä tieto Odoossa. Käytetyt komponentit ja niiden sarjanumerot, yksittäisen tuotteen valmistukseen kulunut aika ja valmistuksen kustannukset ”, kertoo Henrietta Hako-Rita, Tamturbon Chief Digital Officer.


ERP-projekti tukee kunnianhimoisia kasvutavoitteita

Kasvuun varautuminen muutama vuosi sitten oli Tamturbolle tärkein syy harkita toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoa. Yrityksellä ei ollut ERP-järjestelmää käytössä ennen Odoota, vaan tietoa oli muun muassa excelissä ja talouden järjestelmissä. Tavoitteena oli keskittää data yhteen paikkaan, jotta tieto on eheää, luotettavaa ja ajantasaista sekä saada läpinäkyvyyttä toimintaan.

"Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto on ohjannut meidät miettimään sitä, miten haluamme toimia. Kuvattuamme Tamturbon tavan toimia SprintIT auttoi meitä toteuttamaan ajatuksemme Odoo-kontekstissa.” Marja-Leena kertoo.

Joustavuus ja avoimuus perusteina Odoon valinnalle


Tamturbolla tutkittiin tarkasti eri toiminnanohjausjärjestelmävaihtoehtoja. Pitkän harkinnan jälkeen yritys päätyi Odooseen ja valitsi SprintIT:n kumppanikseen. Tärkeä syy valinnalle oli, että Odoo on tarpeeksi joustava ja ketterä pysymään Tamturbon kaltaisen kasvuyhtiön vauhdissa
.

“Meille on tärkeää, että järjestelmä skaalautuu mukanamme ja voimme yhdellä alustalla toteuttaa monenlaisia ratkaisuja. Tämän ansiosta säästämme tulevaisuudessa integraatio- ja lisenssikuluissa. Kun kaikki on yhdessä järjestelmässä, on vähemmän rajapintoja ja järjestelmiä ylläpidettäväksi.”  Henrietta perustelee Odoon valintaa Tamturbolle.

“Jos meillä olisi jokin muu ERP, niin todennäköisesti olisimme maksaneet siitä huomattavasti enemmän tähän mennessä. Odoo perustuu avoimeen lähdekoodiin, mikä mahdollistaa myös sen, että kolmannen osapuolen applikaatioita on saatavissa hyvinkin huokeasti.” Henrietta jatkaa. "Odoossa on ominaisuuksia, mitä tavanomaisissa ERP-järjestelmissä ei välttämättä ole, esimerkiksi raportoinnissa. Odoossa peruskäyttäjäkin pystyy hyvin laaja-alaisesti itse luomaan raportteja ja muokkaamaan niitä itselleen haluamaansa muotoon. Dataa voi muokata eri formaatteihin hyvin monipuolisesti.”


Monipuolinen osaaminen ja taloushallinnon erityispalvelut SprintIT:ltä

Tamturbo päätyi kumppanuuteen SprintIT:n kanssa, koska he näkevät suhteellisen ison toimijan olevan luotettava pitkän aikavälin ratkaisu. “Tiedämme saavamme SprintITltä palvelua haastavissakin kehityskohteissa. Heillä on laajasti osaajia eri toimialoille ja hyviä koodareita. Olemme hyödyntäneet paljon SprintIT:n päteviä kehittäjiä.” kertoo Henrietta.

Ensimmäisen käyttöönottovaiheen jälkeen (tilaus-toimitusketju) Tamturbo päätti laajentaa Odoon käytön myös taloushallinnon puolelle.

SprintIT:n ammattitaitoisen konsultin avulla taloushallinnon käyttöönotto oli poikkeuksellisen nopea. Olemme käyttäneet Odoon taloushallintoa vuoden verran ja matkan varrella on vielä kehitetty asioita eteenpäin ja parannettu toimintatapoja. SprintIT:ltä on saatu tukea ja ideoita esimerkiksi siihen, millaisia mahdollisuuksia Odoo antaa talousprosessien automatisointiin . He tietävät, mitä Odoossa on jo olemassa ja miten asioita voidaan viedä eteenpäin", Marja-Leena kuvailee SprintIT:n Odoo taloushallinnon käyttöönottoa.

“SprintIT:llä asiakas otetaan tosissaan. Asiakaspalvelu on ollut hyvää ja yhteistyö on toiminut.”Herättikö joustava ja ketterä Odoo mielenkiintosi?

Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää, miten Odoo voisi palvella juuri sinua!

Lue myös nämä