Asiantunteva Odoo-kumppani toi mielenrauhan Iikan Pyörävarikolle

Kiireisestä keväästä huolimatta liiketoiminnan langat pysyivät hyvin hyppysissä

Iikan Pyörävarikossa huhkitaan töitä hiki hatussa aina kevät-kesäkaudella. Vaikka tänä keväänä pyöräilyn suosion kasvu ja koronan tuomat muutokset ihmisten  vapaa-ajanviettoon moninkertaistivat työmäärän, pyöräliike selvisi ennätyskiireisestä ajasta kunnialla. Iikan Pyörävarikossa hoidetaan myynnin-, varaston- ja huoltotöiden seuranta Odoolla ammattimaisesti ja järjestelmällisesti kiireestä huolimatta.


Yrityksen järjestelmistä, verkkokaupasta ja markkinoinnista vastaavalle Antti Jääskeläiselle  IT-asiat ovat tuttuja juttuja ja häntä innostaa järjestelmän kehittäminen. Niinpä yrityksessä otettiin ensin itsenäisesti käyttöön Odoon maksuton Community-versio, johon Antti teetti tarvittavat kehitystyöt suoraan intialaisella Odoo-kumppanilla.


Urheiluvälineliikkeen liiketoiminnan kasvun myötä kasvoi myös paine edistää asioita monella rintamalla ja aiempaa tehokkaammin. Silloin  Antti alkoi etsiä kotimaista Odoo-kumppania, jolla olisi kokonaisvaltainen näkemys Odoon hyödyntämismahdollisuuksista. 


Tästä alkoi Iikan Pyörävarikon ja SprintIT:n yhteistyö. Yhteistyön alkajaisiksi päätettiin siirtyä ilmaisesta community versiosta kuukausimaksulliseen enterprise versioon. Arvioimme, että pelkästään enterprise asiakkaille lisenssihintaan kuuluvat vakio-Odoon päivitys ja  Odoo-tuki olivat maltillisten kuukausimaksujen väärtti. 


Toiminnallisuuksista tärkein yksittäinen kehityskohde oli verkkokauppa, joka on erittäin tärkeässä roolissa Iikan Pyörävarikon myynnin edistämisessä. 


Uudessa verkkokaupassa  on tarjolla lähes tuhat tuotetta ja se näyttää myös neljän eri kivijalkaliikkeen myymäläsaldot. Parasta verkkokaupassa on, että se toimii samassa Odoossa, missä hoidetaan myynnit, varastonhallinta ja kirjanpito. Integraatioita muihin järjestelmiin ei tarvita. Tiedot ovat aina ajan tasalla yhdessä paikassa. Tämä on ollut kasvun tukena ja lisännyt järjestelmällisyyttä Iikan Pyörävarikon toimintoihin.


“Yhteistyö SprintIT:n kanssa on antanut minulle mielenrauhan. Tiedän että tukea on aina saatavilla Suomesta, jos omat resurssit ei tunnu riittävän”, kertoo Antti Jääskeläinen.

Laaja kansainvälinen osaajaverkosto tuo joustoa

Odoon avoin toimintaympäristö mahdollistaa sen, että asiakas ei halutessaan ole sidottu vain yhteen toimittajaan.


“Minulle suurin etu on se, että SprintIT:llä on  laaja kokemus erilaisista Odoo projekteista. Kun meille tulee jokin tarve, SprintIT hyödyntää kansainvälistä Odoo-verkostoa löytääkseen siihen  parhaimman valmisratkaisun. Minulla ei ole koskaan tunnetta, että yritettäisiin myydä jotain sellaista, jota en tarvitse”, kertoo Antti.


Jos valmisratkaisuja ei ole ollut saatavilla, SprintIT:n kehittäjät rakentavat tarvittavat ominaisuudet nopeasti. 


“SprintIT:n  raudan kovat ammattilaiset ovat toteuttaneet meidän erityistarpeita vastaavat ominaisuudet ketterästi, ja olen voinut olla yhteydessä myös suoraan koodareihin”, Antti kiittelee.

Looginen käyttöliittymä


Tällä hetkellä Iikan Pyörävarikolla on käytössään  Odoon kassajärjestelmä,  varastonhallinta, verkkosivut, verkkokauppa ja kirjanpito. Odoolla hallinnoidaan myös pyörähuollon toimintoja.


“Suhteessa siihen, kuinka monipuolisesti Odoossa on toimintoja, siinä on helppokäyttöinen ja mukava käyttöliittymä. Kun ajattelen vanhempia järjestelmiä, monet niistä ovat luotaanpoistyöntäviä. Odoossa on moderni ote.”


“Käytämme Odoota neljän myymälän kassoilla ja huoltojen vastaanotossa. Lisäksi myymälöiden työntekijät hoitavat tuotteiden vastaanotot Odoossa ja hallinnoivat varastosaldoja sekä  myymälöiden välisiä tuotesiirtoja.  Koko henkilökunnalta  sujui kassan käyttö luonnostaan, sillä käyttöliittymä on niin looginen, että sen ymmärtää heti.”IIkan Pyörävarikko on pyöräilyn erikoisliike, jolla on toimipisteet Kuopiossa, Joensuussa, Jyväskylässä ja Imatralla. 


Tutustu Iikan Pyörävarikkoon täällä: Iikanpyoravarikko.fi


Odoo text and image block
Sprintit Oy, Johanna Kolehmainen
elokuuta 2020 — 155 views Asiakaskokemuksia Vähittäiskauppa Verkkokauppa